REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı İlhan’dan ABD yaptırımına tepki

Baro Başkanı İlhan’dan ABD yaptırımına tepki

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ABD’nin vermiş olduğu yaptırım kararı için, “ABD, 70 yıllık dostluğu dinamitlemiştir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2018 Perşembe, 16:47

ABD yönetiminin Brunson davasını gerekçe göstererek Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı almasına, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “ABD’nin böyle bir talepte bulunmasının ne ulusal ve ne de uluslararası hukukta yeri yoktur; Türk Yargısına bu şekilde müdahale edemez” dedi.

İlhan, ABD ile Türkiye arasında birkaç aydan beri devam eden diplomatik sürtüşmenin krize yol açtığını belirtti. İlhan, “ABD Hükümeti’nin aldığı yaptırım kararlarıyla, 70 yıllık dostluğu adeta dinamitlemiştir. Alınan ekonomik ve askeri yaptırımların siyasal yaptırımlara dönüşmesi, tehlikeli bir gidişata işaret etmektedir” diye konuştu.

Sanık sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanan Amerikan Yurttaşı Rahip Bronson’un serbest kalıp kalmamasına karar verecek olan merciinin bağımsız hukuk kurumları olduğunu söyleyen Baro Başkanı İlhan, “ABD’nin böyle bir talepte bulunmasının ne ulusal ve ne de uluslararası hukukta yeri yoktur; Türk Yargısına bu şekilde müdahale edemez” dedi.

İlhan, “Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının sağduyusu ve devletinin yetkin idaresiyle bu saldırıları püskürtecek güç ve kararlılığa sahiptir. ABD aldığı yaptırım kararlarını gözden geçirmek ve ülkemiz aleyhine geliştirdiği kriz politikalarına son vermek zorundadır. Bu hem ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun devamı, hem de devletlerarası ilişkinin çıkarları gereğidir. Çatışmanın hiçbir ülkeye ve halka yararı olmayacaktır. Denizli Barosu olarak her konuda olduğu gibi, bu konuda da Hukukun üstünlüğünü, Yargının Bağımsızlığını, Demokratik Hukuk Devleti’ni savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” diyerek açıklamasına son verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı