REKLAMI GEÇ

BELEDİYENİN TAKINTISI

BELEDİYENİN TAKINTISI

Zaman zaman yaptığı açıklamalarda Denizli Belediyesi’nin siyasetsiz, tarafsız bir politika izlediğini söyleyen Başkan Zeybekci’nin sözleri, yapılanlarla çelişiyor. Konut projelerinden, belediyenin hizmet araçlarının plaka harflerine kadar ‘Ak Parti’nin ‘AK’ını sıkça kullanmaktan çekinmeyen Denizli Belediyesi, muhalefet partilerinin tepkisini çekti.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

Belediyenin tarafsızlığını her defasında dile getiren Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, ‘AK’ ismini belediyenin çeşitli faaliyetlerinde kullanması, muhalefetin tepkisine neden oldu. Hizmet alımı yapılarak kiralanan araçların plakalarından, toplu konutlara kadar AK ismine sıkça yer veren Denizli Belediyesi, bazı siyasi çevrelerce AKP’nin reklâm ajansına benzetiliyor. Denizli’de bu durumun hoş karşılanmadığı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin “Denizli Belediyesi’ni tarafsız yönetiyorum” söylemlerinin samimi olmadığı belirtiliyor.

Denizli Belediyesi’nin AK İcraatları;

—Denizli Belediyesi’ne özel bir kuruluşça verilen hizmet araçlarının plakalarının harf grubunun “AK” oluşu dikkati çekiyor.

—Denizli Belediyesi’nin en önemli kent projelerinden biri olan Bağırsak Deresi ve bölgesinin reorganizasyonu sonrası bölgeye modern konutlar yapılıyor. Projenin ismi AK VADİ.

—TOKİ ile belediyenin birlikte gerçekleştirdiği toplu konut projelerinin ilk ayağı Aktepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Bu bölgedeki toplu konutlara AK Evler ismi verildi.

‘Zeybekci bunu hep yapıyor’

Bu durumun Zeybekci’nin başkanlık görevine geldiği günden beri yaşandığını ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Denizli’de bugüne kadar böyle bir olayın hiç yaşanmadığına da dikkat çekti. İlimizde daha önce düzenlen mitinglerde de Denizli Belediyesi personeli ve itfaiye araçlarının da sıkça kullanıldığını ileri süren Bartal, “AKP’nin logosu ile Denizli Belediyesi’nin amblemini yan yana görmeye alıştık. Biz on yıldır bu platformdayız ama böyle bir şey görmedik. Belediye başkanı, Denizli’nin belediye başkanı olmalıdır, bir siyasi partiyi temsil etmemelidir. Seçimi kazandığı gün, siyasi rozetini bir kenara bırakmak zorundadır. Ancak ne yazık ki Zeybekci bunu başaramadı ve tarafsızlığını yitirdi. Tüm Denizli’yi kucaklayan bir belediye başkanı olamadı, olamaz da” diye konuştu.

‘Önemli olan yapılanların ak olması, ama bu tartışılır’

Denizli’nin belediye başkanının, siyasi bir partinin belediye başkanı olamayacağını savunan Demokrat Parti (DP) Belediye Meclis Üyesi Ümit Bahtiyar ise Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, kendi partisinin ismini çağrıştıran faaliyetlerde bulunmasının, yanlış olduğunu dile getirdi. “Zaten kendisi de, seçildiğinden beri Denizli’nin belediye başkanı değil, AKP’nin belediye başkanı olduğunu kendi beyanlarında sıkça dile getirmiştir” diyen Meclis Üyesi Bahtiyar, “Bizce önemli olan, bir yerlere ‘AK’ yazılması değil, yapılan işlerin ak olmasıdır. Ama yapılanlar ne kadar ak, o da tartışmaya açıktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı