REKLAMI GEÇ

Biri evet diyor, diğeri hayır

Birer saat arayla basın toplantısı yapan AKP ve CHP Denizli milletvekilleri, 21 Ekim Pazar günü yapılacak referandumda halka çağrıda bulundu. AKP’liler referandumda “Evet”, CHP’liler ise “Hayır” oyu verilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2007 Cuma, 00:00

AKP İl Başkanı Bilal Uçar parti binasında, referandumla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan ve partililer katıldı.

“Tehditler sona erecek”

Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin, Cumhuriyet Tarihinin en önemli reformu olduğunu anlatan AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “Cumhurbaşkanının seçimini halkın yapması halinde, her seçim öncesi meydana gelen kriz, kaos ve darbe tehditleri sona erecektir. Demokraside çözüm halkın iradesidir. Muhalefetin referanduma karşı çıkması halka güvenmediğinden ve kaybedeceğinden kaynaklanıyor.” dedi.

Vekillerden destek açıklaması

Uçar’ın ardından söz alan AKP Denizli Milletvekili Selma Kavaf, referandumun demokrasinin standardını yükselteceğini savunurken M.Salih Erdoğan ise krizlerin artık tarihe karışacağını söyledi. Milletvekili Mehmet Yüksel, “Referandumla halk Cumhurbaşkanı seçme yetkisinin kendisine geçmesini oylayacaktır” dedi. Bir diğer vekil Mithat Ekici ise “Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi demektir. Doğrudan demokrasi olarak uygulanacak bu yöntem cumhuriyetin ve demokrasinin bir kuralıdır” diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci vekillerin ardından söz aldı. Zeybekci “Temsili demokrasilerde sorun çözülemediğinde referandumla sorun çözülür. Halkın oyunu kullanıp kullanmaması kendi bileceği bir şeydir. Kimse ‘katılım azdı katılmayanlar hayır dedi’ diye propaganda yapmasın. Birileri işine geldiği gibi yönlendirmesin. Katılmayanlar katılanların kararına saygılı olduğu anlamına gelir. ABD’de yüzde 40 katılımla başkan seçiliyor” dedi

CHP “ Hayır” diyor

AKP’de destek açıklamaları yapılırken, CHP İl Binası’nda basın toplantısı yapan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise Merkez İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ı da yanına alarak

iddialı açıkmalarda bulundu. CHP’li Ertemur, 22 Temmuz seçiminde halkın yüzde 47’lik bölümünün oyları ile tek başına iktidara gelen AKP’nin sınır kapılarında referandum ile ilgili olarak oy verme işlemi devam ederken referandum maddelerinde değişiklik yaptığını, bu hareketi ile iktidar partisinin milletle dalga geçtiğini iddia etti. 125 günlük referandum sürecinin AKP tarafından 40 güne indirildiğini ve 11. cumhurbaşkanı ile ilgili maddenin referandumdan çıkartıldığını anlatan Ertemur, “Referandum ile ilgili olarak oy verme işlemi sınır kapılarında devam ederken, AKP referandum maddelerinde değişiklik yaptı. Böyle bir şey olamaz. Referandum ile insanların kafası o kadar çok karıştırıldı ki kimse neye, neden oy vereceğini bilmiyor. Hükümete en güzel cevabı halkımız referandum da ‘Hayır’ oyu kullanarak verecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı