REKLAMI GEÇ

“BU İLANLAR BİZİM DEĞİL”

“BU İLANLAR BİZİM DEĞİL”

Seçim çalışmasını andıran afişler, tepki çekti. Denizli Demokrasi Platformu Yürütme Kurulu, Denizli’de değişik bölgelerde, Denizli Demokrasi Platformu’nun adı kullanılarak, panolara ilanlar asıldığını ancak bu ilanların platformla ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:01

Yürütme Kurulu; Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Türk-İş Denizli İl Temsilciliği, Eğitim-İş Denizli Şubesi ve Denizli Barosu’ndan oluşan Denizli Demokrasi Platformu, yaptığı yazılı açıklama ile şehrin bazı bölgelerindeki panolara asılan ilanlarla ilgisi olmadığını açıkladı.

Denizli Demokrasi Platformu’ndan yapılan ve altında ADD Denizli Şubesi Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca, Türk-İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan’ın imzasının bulunan yazılı açıklamada, “İlimizin değişik bölgelerinde Denizli Demokrasi Platformu adı ile asılı bulunan ilanların platformumuz ile bir ilgisinin bulunmadığını, ilanlarda yazılan yazı ve yansıtılan düşüncelerin platformumuzca da benimsenmediğini, bu ilanları platformumuz adını kullanarak asanlar hakkında da yasal süreç başlatılacağını tüm Denizli halkının bilgisine saygı ile sunarız” denildi.

Denizli’nin değişik bölgelerine Denizli Demokrasi Platformu’nun adı kullanılarak asılan ilanlar hakkındaki açıklamada, “Denizli Demokrasi Platformu, 23.03.2006 tarihinde ilimizde kurulu bulunan meslek odaları, dernekler ve siyasi partilerin katılımı ile kurulmuş bir platformdur. Kuruluş yönergesinin 1. maddesinde ‘Denizli Demokrasi Platformu, Denizli ili sınırları içinde yasal zorunluluk veya gönüllülük esasına göre kurulmuş bulunan meslek odaları ve diğer kuruluşlar ile 2. maddede yazılı amaçları ve ilkeleri benimsemiş siyasi partilerin katılımı ile gönüllülük esasına göre kurulmuş bir platformdur’ düzenlemesi yer almaktadır. Denizli Demokrasi Platformu katılımcılarınca kabul edilen yönergenin 2. maddesinde yer alan ilkeler doğrultusunda aynı maddede düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ve bölünmez bütünlüğüne bağlı kalınarak, toplum huzurunu, ulusal bütünlüğü ve dayanışmayı adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına sahip kamuoyu oluşumuna katkıda bulunacak demokratik etkinlikler yapmak, Denizli ilimizi ilgilendiren toplumsal ve çevresel tüm konularda akıl ve bilme dayalı çözüm önerileri ve projeleri üretmek’ amacı ile 5 yıldır ilimizde amaçları doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı