REKLAMI GEÇ

BUGÜN SEÇİM OLSA…

BUGÜN  SEÇİM OLSA…

Gezici Araştırma Şirketi, bir milletvekili adayının talebi üzerine Denizli’de seçim anketi yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2015 Perşembe, 15:27

Gezici Araştırma Şirketi’nin Denizli’de yaptığı anket çalışmasında sürpriz sonuçlar çıktı. Gezici Anket Şirketi sorumlusu Murat Gezici, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda anket sonuçlarını açıkladı. TÜİK verileri dikkate alınarak 18 yaş üstü, 5 bin kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan anket sonuçları şöyle:

DENİZLİLİLER KENDİNİ ATATÜRKÇÜ OLARAK TANIMLIYOR
Araştırmaya katılan 5 bin kişiye yöneltilen “Kendini nasıl tanımlıyorsun?” sorusuna, yüzde 17,3’ü sosyal demokrat olduğunu, yüzde 45,3’ü Atatürkçü olduğunu söylerken, yüzde 33’9’u ise Türk Milliyetçisi olduğunu belirtti.

CHP BİRİNCİ PARTİ
Yine araştırmaya katılan 5 bin kişi, kendilerine yöneltilen “2011 seçimlerinde hangi partiye oy verdiniz?” sorusuna, yüzde 45,9’u AK Parti derken, yüzde 31,2’si CHP’ye oy verdiğini belirtiyor. Anket sonuçlarına göre, 2015 genel seçimlerinde 5 bin kişiden yüzde 38,6’sı Ak Partiye oy verirken, yüzde 36,6’sının CHP’ye oy verdiğini açıklıyor.
Araştırmanın, bugün genel seçim olsa hangi partiye oy vereceğine ilişkin sorusu üzerine 5 bin kişiden yüzde 35,1’i AK Partiye, yüzde 35,7’si CHP, yüzde 15,8’i ise MHP’ye oy vereceğini belirtiyor. HDP’ye oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 2.3.

5 BİN KİŞİNİN YÜZDE 16’SI SANDIĞA GİTMEYECEK
Yine anket sonucuna göre 7 Haziran’da AK Partiye oy verenlerin yüzde 91,7’si yine aynı partiye oy vereceğini belirtirken, CHP’de bu oran yüzde 90,2, MHP’de ise yüzde 80,5. Sandığa gitmeyeceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 16,2.

HALKA İNDİLER OYLARI ARTTI
Ankete katılan 5 bin kişi, 7 Haziran seçimlerinde oy oranını yüzde 25’den yüzde 36’ya çıkaran CHP’nin başarısını, CHP’nin Denizli’de halkla iç içe çalışmasına bağlarken, AK Parti’nin oy kaybetmesinin nedenini ise Yolsuzluk iddiaları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflı tutumu olduğunu ifade ediyor. Yine ankete katılan 5 bin kişiden AK Partiye oy verenlerin yüzde 21,8’i Büyükşehir Belediyesinin seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirmediğine inanıyor. Bu oran CHP’de yüzde 86, MHP’de yüzde 74,6.

DENİZLİ ERKEN SEÇİM İSTİYOR
Erken Seçim ve Koalisyon ile ilgili görüşleri sorulan anket katılan 5 bin Denizliliden yüzde 45,3’ü erken seçim olmalı derken, yüzde 43,3’ü koalisyon olmasını istediğini belirtiyor. Ve aynı anket sonucuna göre, Ak Partiye oy verenlerin yüzde 66,4’ü erken seçim derken, CHP’ye oy verenlerin yüzde 62,1’i kesinlikle koalisyon olması gerektiğini savunuyor. MHP’ye oy verenlerin yüzde 48’i ise erken seçim diyor.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 11:18

Denizli için 5000 rakamı çok. uydurma bir çalışma gibi duruyor.. TUIK yasasına göre her önüne gelen ben araştırma yaptım sonuçları bu deme özgürlüğüne sahip değil…

erdoğan   -  Bağlantı 13 Ağustos 2015, 23:20

TAMAMEN YALAN VE UYDURMA 5 BİN KİŞİYİ NEREDE BU ANKETİ YAPMIŞLAR ÖN SEÇİMLERDE DELEGE TARAFINDAN SAF DIŞI BIRAKILMIŞ
ADAY ADAYININ İŞGÜZARLIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL.ÖNÜMÜZDE ERKEN SEÇİM VAR GÖRECEĞİZ BAKALIM ELMİ YAMAN BEYMİ YAMAN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı