REKLAMI GEÇ

Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP’nin Parti Meclisi’ne seçildi

Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP’nin Parti Meclisi’ne seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkan değişiminin ardından partinin omurga kadrosu Parti Meclisi’nin (PM) seçimleri yapıldı. Eski Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ismi anahtar listedeydi ve 488 oy alarak PM’ye seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2023 Pazartesi, 12:48

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim, Denizli’ye de uzandı. Mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarıştığı seçimler ana muhalefetin yeni liderini belirledi. CHP’de Özgür Özel 8’nci genel başkan oldu.

Başından beri değişim isteyen Denizli örgütü, Özgür Özel’in safında yer aldı. Bu değişimle birlikte Denizli’ye de önemli görev düştü. Milletvekili aday adayı da olan eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Özel’in anahtar listesinde PM’yi aday gösterildi.

Sabah saatlerinde başlayan seçimler tamamlandı. Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ile Bilim Kültür ve Yönetim Kurulu seçildi. Buna göre 70 kişilik PM’ye 308 kişi aday oldu. Çarşaf liste (üyelerin istediği adaya oy verme) yöntemiyle yapılan seçimlerde Çavuşoğlu 488 delegeden oy aldı ve 70 kişilik Parti Meclisi’ne girdi.

Parti Meclisi ilk toplantısında, partinin as kadrosu olan Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun üyelerini belirleyecek.

CHP Denizli Delegasyonu

CHP Denizli Delegasyonu, hafta sonu yapılan kongrede oy kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı