REKLAMI GEÇ

Çekişmeleri bırakıp, krize odaklanalım

Çekişmeleri bırakıp, krize odaklanalım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Denizli’den siyasilere ve sivil inisiyatife çağrıda bulundu, “Herkes topyekun küresel krize odaklansın. 48 saat boyunca iç çekişmelerden uzak durur, enerjimizi tamamen dış gelişmelere harcarsak, ekonomik krizi en az hasarla atlatırız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2008 Salı, 00:00

Köksal Toptan, eşi Saime Toptan ile birlikte bugün, Ankara’dan Denizli’ye polis helikopteri ile geldi. Helikopter Kınıklı Futbol Sahası’na indi. Toptan çiftini, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AKP Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AKP İl Başkanı Bilal Uçar, protokol ve bazı AKP’liler karşıladı.

Köksal Toptan ilk olarak Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. Zonguldaklı olduğunu, Erkmen’in uzun yıllar Zonguldak’ta görev yaptığını söyleyen TBMM Başkanı Toptan, “Denizli valisi buraya atanınca, ‘Zonguldaklılar konuşur, Denizlililer çalışır, hadi bakalım yerini buldun’ demiştim. Zonguldaklıyım ama bunları söyledim” dedi. Vali Erkmen ise, Toptan’ı çok sevdiğini, saygı duyduğunu, kendisinin Türk tarihinin önemli isimlerinden biri olduğunu söyledi. Yavuz Erkmen, Toptan’a çini işlemeli tabak hediye etti.

TOPTAN’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Meclis Başkanı Toptan, Denizli’den Türkiye’ye önemli bir çağrıda bulunmak istediğini söyledi ve ardından da şu açıklamayı yaptı: “Dünya’daki küresel krizden en az Türkiye’nin etkileneceğini düşünüyorum. Krizden nasıl karlı çıkacağımız konusunda fikir üretmeliyiz. Yol göstermek ve bulmak zamanıdır zaman.  Sağlam bir mali yapımız ve bankacılık sistemimiz var. Bizim bankaların yurt dışındaki bankalara kredi verdiğini öğrendim. Küresel krizden Türkiye karlı bile çıkabilir. Yeter ki, enerjimizi boşa harcamayalım. Herkese Denizli’deki basın aracılığıyla sesleniyorum; Lütfen 48 saat boyunca kimse iç sorunları konuşmasın, iç çekişmelere girmesin. Topyekun Türkiye’nin küresel krizden en az hasarla nasıl çıkacağını tartışalım. İç çekişmelerle çok uğraşıyoruz. Üniversitelerimiz başta olmak üzere herkes küresel krize kafa yormalıdır. Bunu becerebilirsek Türkiye’nin geleceğine çok önemli bir hizmette bulunuruz. Enerjimizi, ekonomik krizi en az yaralarla kapatmaya harcayalım. İç siyaseti her zaman yaparız. Önümüzde yerel seçimler var, siyaseti bol bol yaparız. Daha büyük hedefleri tartışmalıyız. Söylediğim gibi yeter ki, 48 saat boyunca dış meselelere odaklanalım.”

Köksal Toptan, 1992’de açılışını yaptıkları Pamukkale Üniversitesi’ndeki bir açılış programı ve Kanal D’de yayınlanan Genç Bakış Programı’nın Pamukkale Üniversitesi’nde yapacağı yayın için Denizli’ye geldiğini açıkladı. Denizli’de iki gece konaklayacak olan Toptan çifti, Pamukkale Colossae Otel’de kalacak. Meclis Başkanı Toptan, Denizli Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Denizli Belediyesi’ni ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı