REKLAMI GEÇ

Cenazenin takside taşınması TBMM gündeminde

Cenazenin takside taşınması TBMM gündeminde

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Balıkesir’deki grizu patlamasında hayatını kaybeden Maden Mühendisi Özgür Seçkin’in cenazesinin, cenaze aracı yerine, ticari bir taksinin bagajında memleketine getirilmesini, TBMM gündemine taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2010 Perşembe, 16:40

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “23 Şubat 2010 günü, Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ndeki Ovaköy Mevkii’nde meydana gelen grizu patlamasında, 14 madencimiz yaşamını kaybetmiştir. Bu olayda hayatını kaybeden Maden Mühendisi Özgür Seçkin’in cenazesi, doğduğu yer olan Denizli’nin Serinhisar İlçesi’ne, bir ticari taksinin bagajında ve manevi değerlerimize hiç uymayan bir şekilde getirilmiştir. Bu olay, madende hayatını kaybeden mühendisimizin ailesini ve yöre halkını derin bir üzüntüye sevk etmiştir” dedi.

Erçelebi, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
1-Cenazelerimiz ve şehit cenazelerimiz, toplumumuzda oldukça kutsal değer olarak görülürken, maden şehidimizin bir taksi bagajında götürülmek zorunda bırakılması sizce ne kadar doğrudur?
2-Yetkililer cenaze sahibi aileye neden sahip çıkmamıştır?
3-Bu olaydan sonra, bölgeye cenazeleri ve yaralıları taşımak için cankurtaran ve cenaze araçlarının gönderilmeme sebepleri nelerdir?
4-Devletimizin Balıkesir’de bu cenazeleri taşıyacak cankurtaran ve cenaze araçları yok mudur?
5-Maden Şehidimiz Özgür Seçkin’in taksi ile taşınmasından dolayı sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı