REKLAMI GEÇ

Ak Parti’yi CHP iktidar yaptı

Ak Parti’yi CHP iktidar yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Siyaset Okulu’ndaki konuşmasında partisi adına özeleştiri yaptı. Ak Parti’nin iktidara geldiği dönem öncesindeki ekonomik krizde CHP’nin doğru bir strateji izlemediğini, sosyal demokrat propaganda yapmadığını belirten Keskin, “Tayyip ‘Düzeni değiştireceğim’ deyip efelenerek geldi” dedi. Keskin, Erdoğan’ın siyasi yasağını kaldıran Deniz Baykal’ı da eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2013 Çarşamba, 10:09

CHP Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ak Parti iktidarının bütün özgürlük alanlarını ortadan kaldırmaya ve örgütlenmeye karşı baskıcı bir tutum sergilediğini söyledi. Keskin, “Başbakan 1 Mayısları da kutlatmak istemiyor. 1 Mayıs’ta Başbakan’ın söylemi çok kötüydü. Yargı mensuplarına talimat veriyor. Gözaltına alınanların salıverilmesini eleştiriyor. Basını eleştiriyor. ‘Siz bunları övemezsiniz’ diye baskı uyguluyor. AKP başa geldiğinde ilk basına el attı. Kendi medyasını kurdu. Yayın organlarını vergi cezalarıyla sindirip kontrol altına aldı. Başbakan köşe yazarlarını işten attırdı. Sokak ağzıyla basın mensuplarını itibarsızlaştırdı. Adaletin bağımsız olması demokrasinin gereğidir. Oysa adalet mekanizması iktidarın şubesi haline geldi. Gazetecileri, örgüt kurmakla suçlayıp içeri attılar. 120 bin sayfalık dosyalar hazırladılar. Hakimlerin bunları okuyup sağlıklı karar vermesi mümkün değil. Diğer taraftan Deniz Feneri dosyasına hakim ve mahkeme bulunamamıştır. Yasal düzenlemelerle sivil toplum örgütleri etkisizleştiriliyor” dedi.

“EKONOMİ İYİ DEĞİL”
Keskin, yanlı basın kuruluşlarında halka yansıtıldığının aksine ekonomik göstergelerin çok iyi olmadığını belirterek, “10 yılda 11 bin 500 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Görmezden gelinmiştir. 25 milyon çalışanın 12 milyonu kayıt dışı. Ama yayın organlarında göremiyoruz. Gelir dağılımı çok kötü. Dış borç 350 milyar dolara ulaştı. Her doğan çocuk 6 bin 500 dolar borçla dünyaya gözlerini açıyor. Vergide adalet yok. Vergilerin yüzde 60’ı dolaylı. Dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye kullanıyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. 5,5 milyon kişi sokaklarda dolaşıyor. Özelleştirme adı altında kamu malları satılıyor. En önemli sorunumuz da budur. Türkiye artık saman ithal eden bir ülke haline gelmiştir” dedi.

“SİLKİNİŞ GEREKİYOR”
Türkiye’nin cehaletin karanlığından kurtulmak için bir silkinişe ihtiyacı olduğunu belirten Keskin, Bunun için sosyal demokrasi gerekiyor. Her karanlığın bir aydınlığı vardır. Türkiye bu aydınlığa mutlaka kavuşacaktır. Cennetten parsel dağıtıp oy toplayanlar, herkesten önce cehenneme gideceklerdir” dedi.

“CHP DOĞRU STRATEJİ UYGULAMADI”
Ak Parti’nin iktidara geldiği dönemde büyük bir ekonomik buhran yaşandığını ve CHP’nin bu dönemde doğru bir strateji izlemediğini belirten Keskin, o dönem Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağını kaldıran Deniz Baykal’ı da eleştirdi.
Keskin, “Deniz Baykal ile Tayyip Erdoğan görüştü. Lideri yasaklı bir parti iktidara geldi. Bu dönemde doğru stratejiyi bulamadığımız için bu tablo oluştu. Ekonomik krizin olduğu o dönemde biz sosyal demokrat propaganda yapmadık. Düzeni biz değiştireceğiz diyemedik. Türk siyasetinde olmayacak bir şey oldu. Tayyip Erdoğan efelenerek geldi ve seçildi. Rantiyeciler kazandı” diye konuştu.

Yorumlar

Oces_che   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 16:06

Siyasette insanları kullan at mantığını en iyi şekilde uygulayan keskin bu mantıkla gittikçe akp nin iktidar olması gayet normaldir.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 14:42

Sayın Keskin;Tayyip Erdoğan’ın siyasi yasağını kaldıran Baykal’ı niye eleştiriyorsun ki.Hala Totaliter mantıkla politika yapıyorsunuz.Sizler ne zaman doğru stratejilerle politika yaptınızki.Politik arenanın arka bahçesinde oturacağınız yerde,hala aktif politikanın içindesiniz.Dünya,Türkiye değişmiş,siz hala halka rağmen politika yapıyorsunuz.Sizler hiç bir zaman Düzeni değiştireceğiz diyemediniz ki.Aslında hiç kimse bunu söylemedi.Zatıalinize istirahat etmenizi öneriyorum.Değişen Dünya ve Türkiye şartlarında 70 yaşından sonra verimli olabileceğinizi düşünmüyorum.Çünkü ben çocuktum siz vekildiniz.49 yaşıma geldim,hala meclisteniz.Bu ülke 70 lerin şartlarından çok farklı bir konuma geldi.Görevinizi daha üretken,gerçekçi,sosyal demokrat gençlere devretmeniz ümidiyle,sağlıcakla kalın.Saygılarımla

O Zaman!..   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 14:22

Acilen nerede ne yanlışı yapıldıysa, bu insanlar ne şekilde yönetime layıksa , akillerle değil vicdan sahibi insanlarla elele vererek,Sizler yukarıda kendi çıkarlarınız için değil, milletin çıkarları uğruna ne zaman bir araya geldiniz.İşte o zaman gerçek iktidar olacaktır.Saygılarımla.

zafer   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 10:36

Sizin gibi çok tecrübeli bir siyasetçiden herkesin bildiği lafları değil,herkesin beklediği icraatları bekliyoruz.Hem de çok geç olmadan ivedilikle bekliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı