REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu istifa etti

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, partisinin milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarına tanıdığı istifa süresinin son gününde istifasını sundu. Çavuşoğlu çiçeklerle uğurlanırken, “adayım” demedi ama ön seçim istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2022 Pazartesi, 13:55

Denizli CHP’de son 3 yıldan bu yana il başkanlığı görevini yürüten Bülent Nuri Çavuşoğlu, istifasını sundu. CHP Genel Merkezi, yaklaşan seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifası etmesini istemişti. İstifanın son günü bugündü. Çavuşoğlu da parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, “16 Şubat 2020 günü yapılan Olağan İl Kongresinde partililerimizin teveccühü ile Denizli İl Başkanlığına yeniden seçildim. Son dönemde yaklaşık 3 yıl, toplam 6 yıl bu onurlu görevi, Yönetim Kurulunda görev alan arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım” dedi.


Basın toplantısında hükümetin politikalarını eleştiren Çavuşoğlu, adaylıkla ilgili olarak şunları söyledi:
“İçinde bulunduğumuz durumda görüyoruz ki artık bunlara dur demenin zamanı gelmiştir ve önümüzdeki seçimlerde halkımız tek adam rejimini sandığa gömecektir. 12 Eylül’den sonra Denizli’de en uzun süre il başkanlığı yapmanın gururunu yaşıyorum. 6 yıl onurla ve gururla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimden bu gün itibariyle istifa ediyorum. İnanıyorum ki benden sonra bayrağı devralacak arkadaşımız, daha güzel çalışmalara imza atacaktır.
Milletvekili aday sıralamasının belirlenmesi konusunda ön seçim olması gerektiğini her fırsatta söyledim. ‘Türkiye’de bir ilde ön seçim yapılacaksa, o il Denizli olacaktır’ dedim ve bu sözlerimin arkasındayım. Adaylık konusunda partililerimizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı