REKLAMI GEÇ

“Büyükşehir halka atılmış kazıktır”

“Büyükşehir halka atılmış kazıktır”

Büyükşehir Denizli’yi halka anlatmak amacıyla kurulan Alternatif Yerel Politikalar Platformu Başkanı İrfan Hatipoğlu, büyükşehirin halka atılmış büyük bir kazım olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2013 Cuma, 10:28

Denizli Alternatif Yerel Politikalar Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu, Denizli halkının büyükşehir ile ilgili çok fazla bilgisi olmadığı ve vatandaşların yanıltıldığını ileri sürdü. Hatipoğlu, büyükşehirin halka atılmış büyük bir kazık olduğunu söyledi.

Platform Başkanı Hatipoğlu, uygulanan dezenformasyon nedeniyle halkın atılan kazığın farkında olmadığını belirterek, 2014 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerden sonra Denizli’de yaşam yüzde 100 pahalanacağını ileri sürdü.
Hatipoğlu, “Örneğin emlak vergilerinde üç aşamada artış olacaktır. Birinci aşama; gayrimenkulü olanların, 2013 yılı emlak vergileri önce ‘yeniden değerlendirme’ oranına göre artacak, ikinci aşama olarak, yeniden değerlendirme oranına göre artan emlak vergisi tutarı, büyükşehir olmaları nedeniyle ‘yüzde 100 oranında’ bir daha arttırılacak. Üçüncü aşama olarak; emlak vergisi üzerinden yüzde 10 oranında alınan ‘Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı’da emlak vergisi artışına paralel olarak yüzde 100 oranın da artacaktır” dedi.

ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Hatipoğlu, büyükşehirin getirdiği olumsuzlukları anlatmaya devam edeceklerini belirterek, “Kısacası ev, büro, dükkân, mağaza, arsası olanların vergileri yüzde 100 artacak. Ödediğimiz “Çevre Temizlik Vergisi (çöp vergisi), yüzde 25 artırımlı olarak alınacaktır. Biz bunları anlatmaya devam edeceğiz, Vatandaş 2014 yerel seçimlerinin ardından hangi uygulamalarla karşılaşacağını bilmeli” diye konuştu.

Yorumlar

Özkan Fidan   -  Bağlantı 26 Ağustos 2013, 01:38

İrfan Arkadaşıma katılıyorum. Çok kimsenin bilgisiz olduğu bu konuda bilgi ve öneri sahibi. Yayımlanmış çalışmaları da var. İzlemekte yarar var kendisini.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı