REKLAMI GEÇ

Çaputçu Bağcı’ya sitem etti

Çaputçu Bağcı’ya sitem etti

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin sponsorluğunda ilki gerçekleştirilen UPA Denizli Siyaset Okulu başladı. 3 gün sürecek ve Türk siyasetinin önemli isimlerini Denizli’de buluşturacak etkinliğin açılış konuşmasını yapan DEGİAD Başkanı Çaputçu, “Bu etkinliğin yeri Pamukkale Üniversitesi olmalıydı. Ama ilkler ne yazık ki anlaşılmakta, algılanmakta zorluk yaşar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2013 Pazartesi, 13:41

Kısa Adı DEGİAD olan Denizli Genç İşadamları Derneği’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen UPA Denizli Siyaset Okulu başladı. Türkiye’nin önemli siyaset adamlarını Denizli’de buluşturacak olan etkinliği Uluslararası Politika Akademisi Derneği düzenliyor.

PAÜ ve çevre üniversitelerde eğitim gören Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi ve Siyasi Bilimler öğrencilerini hedef alan etkinliğin konusu, siyasetten daha ziyada siyaset bilimi.

Ancak katılımcı konuklar, Türkiye’nin önemli siyasi partilerin üst düzey yöneticileri olunca, siyasi gönderme ve eleştiriler de kaçınılmaz. Türkiye gündemindeki konuları, Türkiye gündemine oturacak nitelikte açıklamalarla ele alması şüphesiz usta siyasetçilerden önce ilk gönderme açılış konuşması yapan DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu’dan geldi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen UPA Denizli 1. Siyaset Okulu etkinliğinin asıl yerinin Pamukkale Üniversitesi olması gerektiğine vurgu yapan Çaputçu, sitemkar konuştu. “Bu etkinliğin yeri aslında üniversite olmalıydı. Hem içeriği hem hedef kitlesi bakımından birincil derecede üniversitelileri ilgilendiren bu etkinlik ilk olmanın zorluğunu yaşıyor” diyen Çaputçu, “Ne yazık ki Türkiye’de ilkler yaşanan anlayış ve algılama sıkıntısı yüzünden bu tarz zorluklar yaşamak zorunda” diye konuştu.

Etkinliğin önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirileceğini ve geleneksel hale getirilmesi konusunda çaba sarf edeceklerini söyleyen Çaputçu, “Çevre üniversitelerden gelecek öğrenciler düşünüldüğünde aslında etkinliğimiz önümüzdeki yıllarda kentin ekonomik yapısına ve daha önemlisi içeriği nedeniyle kent tanıtımına katkı koyacak.  Bu etkinlik biliyoruz ki önümüzdeki yıllarda çok daha büyük ve geniş katılımlı bir önemli organizasyon haline gelecek. Ancak bu yıl ilk olması nedeniyle gerek organizasyon gerekse tanıtım konusunda zorlandık” dedi.

DEGİAD Başkanı Çaputçu’nun ardından kürsüye gelen UPA Genel Koordinatörü Dr. Ozan Örmeci de etkinliğin hedefi ve UPA’nın amacına değindi. “Genelde siz kimsiniz ve neden böyle bir kurum oluşturdunuz? Asıl amacınız ve arkanızdaki güç kim?” gibi sorularla sıklıkla karşılaştıklarının altını çizen Örmeci,  dünyanın hızla büyüyüp geliştiğine dikkat çekip ülkelerin siyasi politikaları ve dünyada olup bitenler konusunda bilgiyi paylaşmak ve projeler üreterek üniversite öğrencilerine bu hizmeti sunmak adına UPA’nın kurulduğunu söyledi.

UPA’yı öğrencilerinin kurduğunu ve başarısına inandığı için bu oluşumun içinde yer aldığını söyleyen Örmeci, bu oluşumda hiçbir kitle ve kurumun kendilerini desteklemediğini belirtti. Örmeci, “Arkamızda tek ve en büyük güç Türk gençleridir” dedi.

Etkinliğin bugünkü bölümünde HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci v e CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin öğrencilerle buluşuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı