REKLAMI GEÇ

Siyasetin erkekleri ne dedi?

Siyasetin erkekleri ne dedi?

Denizli siyasetinde aktif rol alan erkekler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yayınladıkları mesajlarında, kadınların yaşamın her alanında aktif rol almaya başladıklarını ileri sürdüler. Ayrıca, ucuz iş gücü olarak görülen kadın emeğinin sömürülmesine artık dur denilmesini gerektiğinin altını çizdiler.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 10:33

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Denizli’nin erkek siyasetçileri bir yazılı mesaj yayınladı. Siyasetin erkekleri kadının toplumundaki yeri ve önemine vurgu yaptı.

İŞTE DENİZLİLİ SİYASETÇİLERİN 8 MART MESAJLARI

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci
“Varlıklarıyla toplumumuzun her katmanına şekil veren kadınlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma günü 8 Mart, özellikle son yıllarda büyük bir bilinçlenmenin de adı olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ‘Kadınlarımız hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli ve daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar’ sözünde belirttiği gibi, toplum, kadınlardan artık daha fazla başarı beklemektedir. Biz Ak Parti olarak kadınlarımızın toplumdaki yerini sağlamlaştırmak adına yapmış olduğumuz çalışmalarımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceğiz”

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel
“Kadınların özgürlüğü ve demokratik yaşam koşullarının oluşması ileri demokrasi alanında atılan güçlü bir adımdır. Kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılık hakkı, kadınların haklarını kazanması ve var olan haklarını yaşamaları bakımından da büyük bir çığır açacak ve önemli bir başlangıç olacaktır. Attığımız bu adımlardan da güç alan kadınlarımız, yaşamın her alanında aktif rol almaya başladılar. Bu anlamda bugüne kadar AK Parti iktidarı olarak çok başarılı adımlar attık. Bu yaşanan süreçte kadınların yaşamında adeta sessiz devrimler gerçekleştirdik. Eğitim imkânlarından öncelikli olarak kadınların, kızların istifade etmesini sağladık”

AK Parti İl Başkanı Avni Örki
“Kadınlarımız aile kurumumuzun temel taşı, temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusudur. Onlarsız bir Dünya, onlarsız bir hayat mümkün değildir. Onlar bizim baş tacımız, annemiz bacımızdır. Onlar dün cephede Nene Hatun, Halime Çavuş. Kara Fatma, Kılavuz Hatice, Süreyya hanımdır. Onlar cephede omuz omuza çarpıştılar. Bu güzel ülkenin her karışında onların emeği, alın teri ve savaşta dökülen kanı var. Onlar Cennet anaların ayağı altındadır müjdesini almış en büyük şanslılardır. Bu büyük müjde gerçekte onların önemini anlatmaya yetmektedir”

ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban
“Yüzyıllardır kadın üzerinde uygulanan cinsel, ulusal, sınıfsal sömürü̈ ve şiddet tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Bugün küresel sermaye eşitsizliği, ayrımcılığı ve yoksulluğu derinleştiriyor. En temel insan haklarından olan eğitim, sağlık, sosyal güvenlik hizmetleri sermayenin kar hırsına terk ediliyor. Ucuz ve güvensiz olarak görülen kadın emeğinin sömürüsü̈ artıyor, yoksulluk ve sefalet derinleşiyor. Kadınlar, bu yoksulluğun şiddetini iliklerine kadar yaşıyor. Yoksulluk, özelleştirmeler, taşeron çalıştırma ve iş güvencesinin olmaması ise önce kadınları vuruyor”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı