REKLAMI GEÇ

Siyasetin kadınları ne dedi?

Siyasetin kadınları ne dedi?

Denizli siyasetinin kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili mesaj yayınladı. Türkiye’deki kadın cinayetleri, cinsiyet ayrımcılığı ve kadına yönelik şiddet olaylarının dikkat çekildiği mesajlarda, kadınların tüm dünyada hak ve özgürlükleri için mücadelesi gündeme taşındı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 10:32

ABD’nin New York kentinde daha iyi şartlarda çalışmak için greve yaptıkları esnada fabrikada kilitli kalan 129 kadının yanarak can verdiği 8 Mart, Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 1984’ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından “Dünya Kadınlar Günü” kutlanmaya devam edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili, mesaj yayınlayan denizli siyasetinin kadınları, Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı önlemek ve kadın erkek fırsat eşitliğinin uygulamada gerçekleştirilmesini güvence altına alarak, kadınları güçlendiren politikaları teşvik edilmesi gerektiğinde hem fikir oldular.

8 MART İÇİN NE DEDİLER?

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak
“Emek kutsaldır. Çalışan tüm kadınlarımızın hem işte, hem evde verdikleri emeği önemsiyor, çalışan kadınlarımızın evle uyumunu sağlamak adına politikalar üretiyoruz. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı önlemek ve kadın erkek fırsat eşitliğinin uygulamada gerçekleştirilmesini güvence altına alarak, kadınları güçlendiren politikaları teşvik etmekte, kadın mağdurların güçlenmesi ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları için çeşitli koruma ve destek hizmetlerini sağlamak için birçok uygulama başlamıştır”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Peral Uluköy
“Geçmiş iktidarların uygulamaları ve yaşananlara bakıldığında bugün kadınlarımız, daha özgür, daha sosyal, ekonomik faaliyetlerde daha aktif ve şiddetin her türlüsünün karşısında direnç gösterebilir bir duruma kavuşmuşlardır. Ayrıca kadının sosyal hayatın yanı sıra aile hayatındaki rolü ve üstlendiği görevi de gözlerden kaçmamalıdır. İş hayatındaki başarıları gibi, yetiştirdikleri nesillerle de ülkemizin geleceğine güç katmakta, çok büyük katkılar sağlamaktadır. Bu sebepledir ki, kadınlarımıza her zaman en iyi fırsatın sunulabilmesi adına yürütülen çalışmaların her aşamasında taşıyıcısı olmaya devam edeceğiz”

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı: Emine Kocamanoğlu;
“Ahlak ve maneviyatın zayıflaması tek tek her ferdi nasıl etkilemiş ise kadınlarımızı da maalesef etkilenmiştir. Ahlaki ve manevi eğitimden yoksun bir toplum ne kadının ne annenin ne ailenin ehemmiyetini idrak edememekte ve maddeci bir bakış sergilemektedir. Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen kadın cinayetlerinin, kadına karşı her türlü şiddetin yegâne sebebi budur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu sorunu çözmek istemesindeki üstün gayret takdire şayandır. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak bu sorunların kat’i çözümünün ahlak ve maneviyatla donatılmış bir eğitim sisteminden geçtiğine inanıyoruz. Merhum Liderimiz Necmettin Erbakan Hocamızın deyimiyle ağacın dallarındaki tozları temizlemek yerine kökü kuvvetlendirmeliyiz. Geçici çözümler bulmaya çalışırken kesin çözüm için de hızla adım atılmalıdır.”

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 8 Mart 2013, 14:12

saadet partisini yeniden canlı görmek bizleri oldukça memnun etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı