REKLAMI GEÇ

Denizlili siyasetçi Alman milletvekili oldu

Denizlili siyasetçi Alman milletvekili oldu

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in desteklediği Denizlili siyasetçi yükselişini sürdürüyor. Pinneberg Meclis Üyeliği görevini sürdüren Sarayköylü siyasetçi Barış Karabacak, bu kez de Pinneberg İlçe Milletvekili oldu. 2013 yılında da seçimlere katılan Karabacak, Alman Hristiyan Demokrat Birlik Parti’nin 12 üye kazandığı süreçte 13. sırada kalmıştı. Milletvekillerinden Babett Rohde’nin rahatsızlığı nedeniyle milletvekilliğini bırakmasıyla boşalan koltuğa Karabacak oturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 15:20

Sarayköy’den Almanya’ya işçi olarak göç eden bir ailenin oğlu olan Barış Karabacak, siyaset merdivenlerini hızla tırmanıyor. Alman Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Schleswig-Holstein Eyaleti Yönetim Kurulu Üyesi ve partisinin Uyum Kurulu Sözcüsü olan 28 yaşındaki Barış Karabacak, ilk olarak Pinneberg belediye meclis üyeliği görevini kazandı.

2013 yılında ilk kez en genç ve bir Türk kökenli olarak 13. sıradan seçimlere katılan Barış Karabacak, seçimde yedek üye olmuştu. Pinneberg İlçe parlementosunda Üyeliğine CDU’dan 12 üye seçilmiş ve Barış Karabacak 13. olarak yedekte kalmıştı. CDU’nun Pinneberg İlçe parlementosunda bulunan 12 üyeden Babett Rohde rahatsızlığından dolayı görevi bırakmasıyla boşalan koltuğa Barış Karabacak oturdu.

ÇOK MUTLUYUM
Beklemediği bir anda Pinneberg milletvekili olan genç siyasetçi Karabacak, “2013 yılı seçimlerinde yoğun çaba harcamıştım ama maalesef 51 oy farkıyla Sosyal Demokrat Parti’ye karşı kaybetmiştim. Fakat yedek üye olarak seçilmiştim ve sıradaydım. Partimin üyelerinden biri rahatsızlığından dolayı görevini bırakınca boşalan koltuğu ben dolduracağım” dedi.

YEMİN EDECEK
Büyük başarılara imza atan ve aynı zamanda GRG Şirketi İşletme Müdürü görevini sürdüren Barış Karabacak, “Pinneberg İlçe Parlementosunda beş partiden 35 üye bulunuyor. Bunlardan birisi ben olacağım için mutluyum ve bu çalışmalar beni motive ediyor. 21 Ocak 2016 tarihinde ilk toplantı olacak ve ben yemin ederek göreve başlayacağım. Elbette çok mutluyum ve mutlu olduğum kadar da heyecanlıyım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı