REKLAMI GEÇ

Denizli’yi oyalamayın

Denizli’yi oyalamayın

İş dünyası, bu kez siyasilerden vaat değil icraat bekliyor. Seçim süreci içinde siyasileri sıkı bir takibe alacak olan iş dünyası, siyasilere ‘Denizli’yi oyalamayın’ çağrısı yaptı. Denizli Platformu da bu dönemde, daha etkin olmayı planlıyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Seçim tarihi olarak 22 Temmuz’un belirlenmesinin ardından, iş dünyasında da seçim hareketliliği yaşanmaya başladı. Kendilerini ziyaret edecek siyasileri beklemeye koyulan iş dünyasında, isteklerin sıralandığı dosyalar hazırlanmaya başlandı. Denizli Platformu da geçen yıllara göre daha kısa geçecek olan seçim sürecinde, siyasiler üzerinde daha etkin olma hazırlığı içinde. Her seçim döneminde ziyaretçi akınına uğrayan işadamları, bu kez vaat değil icraat bekliyor ve siyasilere ‘Denizli’yi oyalamayın’ mesajı veriyor.
<!–[if !supportLineBreakNewLine]–> <!–[endif]–>

‘Platformu daha etkin hale getireceğiz’

DESİAD Başkanı Gültekin Okay Salgar,  siyasilerden icraat beklediklerini belirtenlerin başında geldi. Salgar, “Bize söz verip yapmadıkları her şeyi tekrar söyleyeceğiz. Artık biz, hesap soracağız. İsteklerimizi söylemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Belki strateji değiştireceğiz. Belki de Denizli için çok önemli olan konularda yoğunlaşırız. Siyasilerden bize söz verip yapamadıklarını yapmalarını isteyeceğiz, bunun için strateji değiştirebiliriz. Denizli Platformu’nu daha etkin hale getireceğiz” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

‘Artık top bizde’

Söz sırasının artık sanayici ve işadamlarında olduğunu ifade eden DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Sıkıntılarımızı kim geçirecekse onlarla ilgileneceğiz. Artık top bizde. Bizim için daha farklı, daha uygun işleri yapanları bulacağız. İsteklerimizi yazıyoruz ve hesabını sormaktan çekinmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde, Denizli Sanayi Odası Meclisi’ni toplayacağım ve arama konferansı yapacağım. Sanayici olarak menfaatimizi, en uygun şartların neler olduğunu ortaya koyacağız. Yazılı bir metin çıkartacağız ve bunu bizimle görüşecek siyasi partilere ileteceğiz. İsteklerimizi de meclis tutanağına geçireceğiz. Bir sene sonra ‘İstediklerimiz ne oldu’ diye soracağız. Talep etmezsek isteklerimiz yerine gelmez” diye konuştu. Keçeci, “Şahsen, Denizli’nin seçeceği milletvekilleri üzerinde Denizli Platformu’nun etkili olmasını dilerim” dedi.

Talepler

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, siyasilerden talep edecekleri konuların başında; İşveren üzerindeki ağır istihdam yükünün kaldırılması, ucuz enerji, Teşvik Yasası’nın bölgesel ve sektörel olarak düzenlenmesi, yatırım indiriminin Kurumlar Vergisi içerisinde değerlendirilmesi, Dolar ile TL arasındaki dengenin ihracatçının geleceği düşünülerek, istikrarlı bir tutum içerisinde götürülmesinin sağlanması, lojistik ihtiyaçların yerine getirilmesi, demiryolunun tamamlanması, havaalanının özel uçuşlara açılarak Denizli’den Türkiye’nin farklı yerlerine gidilebilmesinin geldiğini söyledi.  

İstekler ve gerçekleşenler listesi hazırlanıyor

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü-DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, seçim sürecinde, siyasilerden Denizli için ne yapılması gerekiyorsa yapmalarını isteyeceklerini ifade etti. Tefenlili, “Verdikleri sözlerin bir kısmı gerçekleşti. Seçilenlerin, Denizli’ye elbette katkısı oluyor ancak sadece ellerinden geleni yapabiliyorlar. Bugüne kadar ne istemişiz, neler yapılmış, bunun listesini çıkarıyoruz. İsteklerimizden yerine getirilmeyenleri tekrar talep edeceğiz” dedi.

‘Verecekleri sözler inandırıcı olmalı’

DETGİS Başkanı Kazım Arslan, Türkiye’de, makro düzeyde pembe tablolar çizilse de vatandaşa yansıyan olumlu bir gelişme olmadığını söyledi. Arslan, siyasilerden geçmişte söz verip yapmadıklarını, tekrar isteyeceklerini belirterek, “Denizli ve tekstilin göz ardı edildiğini, haksız rekabetin öne çıkarıldığını, firmaların küçülmeye başladığını ve hatta bazılarının kapandığını söyleyeceğiz. Gelişmeler rakamsal bazda gösteriliyorsa da vatandaşın cebine giren bir şey yok. Artık söz yerine eylem olması gerekiyor. Bize verecekleri sözlerin inandırıcı olması gerekiyor. KOBİ’ler ve gelişmiş iller, hükümet tarafından cezalandırılıyor. Gelişmiş iller teşvikten yararlandırılmayarak cezalandırılmıştır. Sanayi alanında yapılanlar tekrar gözden geçirilmeli. Denizli ve teşvik kapsamı dışında kalan iller, teşvikten en az yüzde 50 oranında yararlandırılmalı. Enerji ve elektrik fiyatları düşürülmeli” diye konuştu.

‘İstikrar bekliyoruz’

Herhangi bir politik çizgiye sahip olmadıklarını ve tüm partilere aynı mesafede durduklarını dile getiren GETİAD Başkanı Necdet Özer, politikacılardan en başta istikrar beklediklerini ifade etti. Özer, “A partisi, B partisi olmuş önemli değil, sadece ekonomik istikrar istiyoruz. Sanayicinin üzerindeki, başta eneri ve istihdam olmak üzere, kaldırılmalı. Alsancak Limanı’na kadar olan demiryolu ağı bitirilmeli. Siyasiler bize hep söz veriyorlar ancak biz de onların sözlerinin takipçisi olacağız. Siyasileri, Denizli Platformu olarak ta sıkıştıracağız. Denizli adına, bize gelen sanayicilere verilecek bir dosya hazırlayacağız” dedi

‘İyimserliğimi korumak istiyorum’

DTO Başkanı Mehmet Yüksel, siyasiler konusunda iyimserliğini korumak istediğini ve ısrarla Denizli sanayisi adına isteklerini sıralamaya devam edeceklerini söyledi. Yüksel, “Seçim döneminde bize ziyarete gelecek tüm siyasilere eşit mesafedeyiz. Hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık. Bu dönemde, ilimizin sıkıntılarını, çözüm önerilerimizle birlikte siyasilere sunacağız ve isteklerimizin takipçisi olacağız. Israrla dileklerimizi sunmaya devam edeceğiz, bundan yüksünmeyiz. Siyasiler konusunda iyimserliğimi korumak istiyorum. Jeotermal Yasası Denizli için çok önemli. Teşvik Yasası nedeniyle sıkıntılıyız, yasada değişiklik yapılarak Denizli’nin bu yasadan yararlanması sağlanmalı. Denizli’deki yatırımcıların yeni istihdam kaynakları yaratmasına yönelik çalışmalar yapmalarını istiyoruz. İhracatçının uluslar arası rekabette ayakta kalması sağlanmalı. Sigorta ve vergide sanayiciye kolaylık sağlanmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı