REKLAMI GEÇ

EMEP’liler tekstil işçisi kadınlarla buluştu

EMEP’liler tekstil işçisi kadınlarla buluştu

Emek Partisi (EMEP) Denizli İl Başkanı Özge Akkaya ile yönetim kurulunda görev alan kadın üyeler, Organize Sanayi Bölgesi’nde tekstil işçisi olarak çalışan kadınlarla buluştu. Akkaya, kadınlara “8 Mart mücadele günüdür. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi, ancak birlikte olduğumuz zaman kazanacağız” diye seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 12:47

Denizli’de siyasi parti il başkanlığı yapan tek kadın olan EMEP İl Başkanı Özge Akkaya, yönetim kurulunun kadın üyeleriyle birlikte, tekstil işçisi kadınlara 8 Mart bildirisi dağıtarak birlik çağrısında bulundu.

HEM ÜZÜLDÜ HEM MOTİVE OLDULAR
Sabahın erken saatlerinde duraklarda servis bekleyen tekstil işçisi kadınlarla hem sohbet etiklerini hem de 8 Mart ile ilgil bildiri dağıttıklarını söyleyen Akkaya, “Emekçi kadınlara tacize, şiddete karşı, güvenceli iş, barış dolu bir yaşam için mücadeleye çağırdık. Kadınlardan aldığımız destek bizleri motive ederken, bazı kadın işçilerin ev ve işyerlerinde şiddete maruz kaldıklarını duymak ise bizleri üzdü” dedi.

“8 MART MÜCADELE GÜNÜDÜR”
Evde, işte, sokakta erkek egemen toplumla mücadeleyi ancak üretimi durduran metal işçilerinin dayanışmasını sergilediklerinde kazanacaklarını belirten Akkaya, “ 8 Mart mücadele günüdür. Mücadelemizi ancak birlikte olduğumuz zaman kazanabiliriz. Ben Denizli’deki tüm kadınları 8 Mart’ta mücadeleye ve birlik olmaya davet ediyorum. Ve mahkum edildiğimiz değil, hak ettiğimiz hayatı yaşayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı