REKLAMI GEÇ

Gül Çankaya’ya doğru

Gül Çankaya’ya doğru

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmayla partisinin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Erdoğan “Adayımız Abdullah Gül kadeşimizdir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Nisan 2007 Salı, 00:00

1991’den bu yana önce Refah, sonra  Fazilet, ardından da Ak Parti çatısı altında parlementoya giren Kayseri Milletvekili 58. Hükümet Başbakan’ı, 59. Hükümet Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül, Ak Parti’nin 11. Cumhurbaşkanı Adayı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sonfunda bekleneni partisinin grup toplantısında açıkladı. Başbakan Erdoğan, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ü gösterirken, niçin Cumhurbaşkanlığı’na aday olmadığına dair ise “Biz başladığımız işleri yarıda bırakmayız. Daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

İşte Abdullah Gül’ün özgeçmişi

29 Ekim 1950’de Kayseri’de doğdu. Orta öğrenimini Kayseri Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. Aynı fakültede mezuniyet sonrası doktorasını aldı. Lisan ve doktora çalışmalarını yürütmek için burslu olarak iki sene Londra ve Exeter’de kaldı. Türkiye dönüşünde Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda çalıştı ve İktisat dersleri verdi.

1983-1991 yılları arasında merkezi Cidde’de olan İslam Kalkınma Bankası’nda (IDB) iktisat uzmanı olarak çalıştı.

1991 yılında Uluslararası İktisat dalında Doçent oldu.

1991 yılında yapılan erken seçimle Refah Partisi’nin Kayseri Milletvekili olarak Parlamento’ya girdi.

1991-1995 tarihleri arasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı.

1993 yılında Refah Partisi’nin Dışişlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Bu süre içinde Avrupa ve Amerika’daki birçok kuruluşlarda yaptığı konuşmalarla parti görüşünü anlattı.

1995’de yapılan genel seçimlerde, ikinci kez Refah Partisi Kayseri Milletvekili seçildi.

1995-2001 yılları arasında Dışişleri Komisyonu üyeliği görevini yürüttü.

İyi derecede İngilizce biliyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı