REKLAMI GEÇ

GÜR; “ÖNCE 4 DAVANIN SONUCUNDA ALINAN KARARLARI UYGULAYIN”

GÜR; “ÖNCE 4 DAVANIN SONUCUNDA ALINAN KARARLARI UYGULAYIN”

Forum Çamlık ile ilgili tartışma devam ediyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıklamasına cevap, TMMOB İKK Sözcüsü İbrahim Gür’den geldi. Gür, 4 davanın sonucunun uygulanması gerektiğini belirterek, kendilerinin siyaset yapmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2011 Perşembe, 15:08

Son günlerde Denizli kamuoyunu meşgul eden konuların başında gelen Forum Çamlık tartışması devam ediyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın TMMOB ve İKK’nın siyaset yaptığını ve son kararın gündeme getirilmediği açıklamalarına cevap, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü İbrahim Gür’den geldi. TMMOB Lokali’nde kameraların karşısına geçen Gür, ne TMMOB’un ne de İKK’nin siyaset içinde olmadığını belirtti.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yaptığı açıklamaları şaşkınlık içerisinde izlediklerini ve son alınan kararın öncesinde, 4 kararın uygulanmadığını belirten Gür; “ Bizler İKK ve TMMOB olarak son kararla ilgili olarak bir açıklama yapmadık ve Forum Çamlık’ın yıkılacağı konusunda da bir şey söylemedik. Son alınan karara da itiraz edildi. Bizlerin burada söylediği 4 davanın kazanılmış olması ve ilk olarak bu davalarda alınan kararların uygulanması gerektiğini belirtmekti. Şu anda alınan son kararın hiçbir hükmü bulunmamakta. İlk olarak, 4 davanın sonucunun uygulanması gerekiyor” dedi.

Başkan Zolan’ın açıklamasında ağır ithamlarda bulunduğunu belirten Gür; “Denizli’de bazı basın organlarında kendisi de bir hukukçu olan Sayın Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığımız basın açıklamalarımıza dayanarak, Danıştay’ın söz konusu yerin satışını iptal eden kararını bildiği halde, tüm yargı süreçlerinde Belediye’nin haklı çıktığını belirterek ve TMMOB’u siyaset yapmakla suçlamış, yargının verdiği gerçeği Denizli kamuoyundan gizleme yoluna gitmiştir. Bizler, yaptığımız açıklamada Forum Çamlık’ın yıkılmasından söz etmedik. Amacımız sadece konu ile ilgili yargının verdiği kararları Belediye’nin ne oranda yerinde getirdiğini öğrenmek ve bunu kamuoyu ile paylaşmaktır. Yargının kendileri aleyhine verdiği kararlar karşısında TMMOB’u suçlaması haksızlık olup, aslında yargının verdiği kararlara kızmaktadır. Danıştay verdiği kararla TMMOB’un haklılığını bir kez daha onamıştır. Tıpkı 1/25.000 çevre düzeni planında olduğu gibi… Aslında Sayın Zolan’ın verdiği beyandaki değişik itham ve suçlamaların, kazandığımız bu hukuk zaferine bir tepkiden ibaret olduğunu düşünmekteyiz. Aslında bizlere değil, yapılan yargıdan dönen hukuksuzluklara kızması gerekir. Kendilerini bu açıdan sorgulamaları gerekmektedir” dedi.

TMMOB’u yapılan her işe karşı çıkmakla suçlayan Denizli Belediye Başkanı Zolan’ın yanlış açıklamalarda bulunduğunu belirten Gür, öncelikte 4 dava kararının uygulanması gerektiğini vurgulayarak; “Sayın Başkan, verdiği beyanda ‘Belediye olarak bizler mahkemelerin verdiği her karara uyduk’ diyor. Peki konu ile ilgili Danıştay 13. Dairesi’nin 16.03.2011 tarih ve 2011/1063 sayılı satışın iptali kararı ile ilgili olarak bugüne kadar ne yaptınız? Yeniden ihale mi yaptınız, iptal edilen yapı ruhsatını mı yenilediniz? Üstelik 2008 yılında da TMMOB olarak yargı kararlarına uyulması adına da kendilerine de yazılı olarak uyarmıştık. Sayın Başkan’ın kazandıklarını belirttikleri söz konusu davalarda plan değişikliğine dair davadır. Yine Sayın Başkan sadece konu ile ilgili yaptığımız açıklamanın dışında, her zaman ülke ve toplumun çıkarlarının korunmasını ve geliştirilmesinin mücadelesini veren, üreten ve ürettiğini hakça paylaşan, kamu kaynaklarının bazılarını yeni rant alanı olarak aktarılmasına değil de kamusal çıkarlar adına kullanılması mücadelesini veren TMMOB’u suçlayan hiçbir bilimsel kaynağı olmayan ifadelerinizi Denizli kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı