REKLAMI GEÇ

“HALKI YANILTMAYA DEVAM EDİYORLAR”

“HALKI YANILTMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Yürütme kurulunda, ADD, Eğitim-İş, Türk-İş ve Baro’nun bulunduğu Denizli Demokrasi Platformu, platformun adı kullanılarak panolara ilanlar asıldığını, gazetelere ilanlar verildiğini belirterek, “Bu kişiler, bizim adımızı kullanarak, Denizli halkını yanıltmaya devam ediyor” uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2011 Çarşamba, 16:39

Denizli’de aynı adı taşıyan iki platformun bulunması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Yürütme kurulunda, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Eğitim-İş Denizli Şubesi ve Türk-İş İl Temsilciliği’nin bulunduğu ve 2006’da kurulan Denizli Demokrasi Platformu, aynı isimle Denizli’de kurulan ve panolara ilan asan, bazı gazetelere ilan veren ve el broşürleri dağıtan diğer Denizli Demokrasi Platformu’ndan rahatsız.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Altı Nokta Körler Derneği
Alevi Kültür Tanıtma Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Birleşik Kamu İş, Denizli Barosu, Demokratik Sol Parti, Denizli Tabip Odası, Eczacılar Odası, Eğit-Der, Eğitim-İş
Emekli Öğretmenler Derneği, İşçi Partisi, Kadın Hakları Koruma Derneği, Tahtacı Kalkınma Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Türk İş, Türk Kadınlar Birliği, Türkiye Gençlik Birliği(TGB), Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği, Ulusal Parti, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Yerel Güçler Derneği’nin katılımcı örgüt olarak yer aldığı Denizli Demokrasi Platformu, bir açıklama yayınlayarak, bu konudaki rahatsızlığını dile getirdiği ve vatandaşları uyardı.

Denizli Demokrasi Platformu’nun, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ve bölünmez bütünlüğüne bağlı kalınarak, toplum huzurunu, ulusal bütünlüğü ve dayanışmayı adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına sahip kamuoyu oluşumuna katkıda bulunacak demokratik etkinlikler yapmak, Denizli’yi ilgilendiren toplumsal ve çevresel tüm konularda, akıl ve bilime dayalı çözüm önerileri ve projeleri üretmek amacı ile 5 yıldır Denizli’de çalışmalarını yürüttüğü belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Görülüyor ki, platformumuzun yapmış olduğu çalışmalar ve etkinliklerin Denizli kamuoyundaki olumlu etkileri ve gücü birilerinin dikkatini çekmiştir. Bu gücü kendi siyasi çıkarları yönünde kullanmak isteyenleri ve Denizli Demokrasi Platformu’nun adını kirletmeye çalışan düşünceleri kınıyoruz. Platformda yer alan katılımcı örgütlerin içinde farklı siyasi görüşlere sahip üyeleri bulunmaktadır. Bu nedenle bir siyasi anlayışa hizmet eden ilanlar vermesi mümkün değildir. Platformun demokrasi ve ahlaki anlayışı budur. İlimizin değişik bölgelerindeki ilan panolarında, yeni ortaya çıkan gazetelerde ve el ilanlarında Denizli Demokrasi Platformu’nun adını kullananların neye ve kime hizmet ettikleri ortadadır. Denizli Demokrasi Platformu’nu oluşturan demokratik kitle örgütleri ülke gerçeklerinin farkındadır. Dağıtılan broşürlerin, gazete ve panolardaki ilanların Türkiye gerçeği ile örtüşmediğinin de farkındadır. İlanlarda yazılan yazı ve yansıtılan düşüncelerin platformumuzca benimsenmediğini, bu ilanları platformumuz adını kullanarak asanların ve yayanların anlayışını ve amaçlarını Denizli halkının bilgisine saygı ile sunarız”.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı