REKLAMI GEÇ

İçişleri Bakanı Soylu’nun istifa açıklamasının Denizli’deki yankıları

İçişleri Bakanı Soylu’nun istifa açıklamasının Denizli’deki yankıları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cuma günkü sokağa çıkma yasağı açıklamasını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklaması Denizli’de de yankı buldu. Ak Partili Milletvekili Nilgün Ök; istifa etme, diye çağrı yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, destek mesajı yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2020 Pazar, 23:47

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde istifa ettiğini açıkladı. Açıklama, ülke gündeminin ilk sıralarında yer alırken, istifa haberine Denizli’den de tepkiler geldi.

NİLGÜN ÖK: DÜŞMANI SEVİNDİRME
Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Soylu’nun istifa açıklaması sonrası “Soylu Bakanımızın dimdik duruşu, terörle mücadelesi, hele o Elazığ depreminin olduğu dönemde daha yeni ameliyat olmasına rağmen günlerce deprem bölgesinde olması… Düşmanı sevindirme Sayın Bakanım Süleyman Soylu” diyerek Soylu’yu etiketledi.

TİN, CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASINI BEKLEDİ
Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanlığının ‘istifanın kabul edilmediğine dair’ açıklamasını alıntılayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık köklü devlet geleneğinin mirasçısıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın (Recep Tayyip Erdoğan) duruşu devlet adamlığının ve devlet aklının ta kendisidir. Vatan aşkıyla, azimle, cesaretle, kararlılıkla ve hizmet heyecanıyla durmak yok yola devam! “ mesajı paylaştı ve Süleyman Soylu’yu etiketledi.

ZOLAN’DAN DESTEK MESAJI
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, istifanın kabul edilmediğine dair açıklama yapılmadan önce Soylu’ya desteğini gösteren mesajında, “Aziz milletimiz kendi evlatlarına hangi koşulda olursa olsun sahip çıkmayı bilmiştir. Memleketimizin bölünmez bütünlüğü için gece gündüz demeden koşan, her koşulda dimdik duran Bakanımız Süleyman Soylu’nun yanındayız. Takdir liderimiz sayın Cumhurbaşkanımıza aittir” dedi ve Soylu’yu etiketledi.

İL YÖNETİCİSİNDEN ‘ALKIŞ’ ÇAĞRISI
Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Cemile Taşdemir de istifa kararına tepki gösterenlerdendi. Twitter’de önemli bir takipçi sayısına sahip olan ve zaman zaman yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Taşdemir, peş peşe attığı tweetlerle hem istifaya tepki gösterdi, hem de gece yarısı yapılması planlanan ‘Süleyman Soylu’yu istifadan vazgeçirmek için alkış’ organizasyonuna destek mesajları paylaştı. Taşdemir, “En son istifa edecek kişi Süleyman Soylu’dur. Asla kabul edilemez” diye yazdı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve Milletvekili Ahmet Yıldız, haber yayına hazırlandığında konuya ilişkin bir paylaşım yapmamıştı.

MUHALEFET MİLLETVEKİLİLERİNİN TEPKİSİ
Diğer yandan muhalefet milletvekilleri ise istifaya yorum yapmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını paylaşırken, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Sıra Damattadır inşallah” yazıp #soyluistifaetti etiketini paylaştı.

İSTİFA KABUL EDİLMEDİ
Saatler gece yarısına yaklaştığında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının kabul edilmediğini açıkladı.

Yorumlar

Misafir   -  Bağlantı 13 Nisan 2020, 07:12

Yeni içişleri bakanı açıklandı: Süleyman Soylu dağılın şimdi avuçlarını ovuşturanlar.

Istifasinn kabul edilmemesi icin me gerekirse yapilsin boyle bir adam kaybedilemes   -  Bağlantı 12 Nisan 2020, 23:50

Ya allah askina boyle yurekli dik duruan bir bakanimiz var istifasini kesinlikle onaylanmamasi lazim yoksa ulke sarsilir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı