REKLAMI GEÇ

“Kadın kolları kaldırılsın”

“Kadın kolları kaldırılsın”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda etkinlik düzenleyen Yerel Gündem 21 Çalışma Grubu, etkinlikte “Kadına şiddete hayır” dedi. Etkinliklere katılan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de yaptığı açıklamada “Partilerde kurulan kadın kollarının, kadınlara yapılan bir ayrımcılık olarak görüyorum. Bu kollar kaldırılıp, kadınların aktif siyasette yer alması sağlanmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ‘Kadına şiddete hayır’ temasına vurgu yapan bir etkinlik düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve çok sayıda bayan katıldı. Etkinlikte, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, yanında getirdiği karanfilleri bayanlara dağıttı.

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Zeybekci, “ Partilerde kurulan kadın kolları bayanları ayırmıştır. Neden böyle bir ayrımcılık yapılıyor. Eğer kadın kolları varsa erkek kollarının da bulunması lazım. Ben bu uygulamanın durdurulmasını ve kadınların aktif siyasette yer almasını istiyorum” dedi.Gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerde bayan adayların sayısının bir hayli fazla olması gerektiğini belirten Başkan Zeybekci, belediye meclisinde şu anda 4 bayan meclis üyesi bulunduğunu ve bu sayısının en az 8’e çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı