REKLAMI GEÇ

Kavaf: Denizli için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz

Kavaf: Denizli için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli’nin bakanlık düzeyinde temsiliyetinin Denizli’ye büyük kazanımlar getirdiğini söyledi. Bakan Kavaf, “Geçen süre içinde Denizli’nin elde ettiği kazanımlar ilerleyen günlerde de artarak devam edecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2009 Perşembe, 17:07

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, geçen altı aylık bakanlık döneminde kaynakların Denizli’ye doğru aktarılması konusunda Denizli’de bulunan tüm kurumlarla ortak hareket ettiklerini söyledi. Bakan olduktan sonra Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, İl Genel Meclisi, Pamukkale Üniversitesi, diğer kamu kurumları, odalar ve sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog halinde olduklarını belirten Bakan Kavaf, “ Denizli’nin menfaatine olacağına inandığımız tüm önerileri dikkatle inceliyor ve ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

Bakanlar Kurulu’nda Denizlili bir bakanın olmasının kazanımları olduğunu dile getiren Bakan Kavaf, son altı ayda Denizli’nin elde ettiği kazanımları şöyle sıraladı: “ Denizli’nin en önemli kazançlarından biri Kalkınma Ajansı’dır. Bu çok önemli. Daha önce bütün Türkiye’de uygulanan teşvik programı vardı. Sonra Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı teşvik programı açıklandı. Hükümetimiz tarafından açıklanan programda Denizli 2. bölgede yer aldı ve
buna paralel olarak da kalkınma ajansının merkezi oldu. Tabi bu yeni yatırımcıların hem Denizli’nin potansiyelinin değerlendirmesi hem de kendi yatırımlarının Denizli’de yaratacağı sinerji ve dinamizm acısından son derece önemli. Denizli için bunun çok büyük kazanım olduğunu düşünüyorum. Cindere barajımız yılardır bitmeyen ve bizim için önemli olan barajdı. Arkadaşlarımızın gayretiyle hep beraber Cindere barajı tamamlandı. Su tutmaya başladı. Önümüzdeki günlerde bakanlarımızın katılımıyla da açılışını gerçekleştireceğiz. Denizli’nin bütün çıkışları duble yol ağıyla çevre illere bağlandı. Hala devam edenler var. Tamamlananlar var.”

Denizli Belediyesi’nin şehir içinde yürüttüğü altyapı çalışmalarının önemini aktaran Bakan Kavaf, “ Denizli’nin kendi içerisinde alt yapı yatırımları devam ediyor. Belediyemizin çok başarılı çalışmaları var. Tabi ki bunlar belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleşebilen yatırımlar değil. Bunun dışında merkezi bütçeden de bu yatırmalar için destek alıyoruz. Belediye Başkanımızın bu anlamda çalışmaları son derece başarılı. Bütün Türkiye’de Denizli’yi marka haline getirdi ve geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan Türk Dünyası Belediyeler Birliği kongresinde başkan seçildi. Bu da son derece önemli. Denizli’yi cazibe merkezi olması noktasında başka bir perspektiften gündeme getirdi.” dedi.

Kendi Bakanlığının Denizli’de yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kavaf sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli’de bir engelsiz yaşam merkezi kurma çalışmamız var. Belediyemiz arsa ile ilgili problemi çözdü ve yatırım planı içersine aldık. Ev sistemine geçiyoruz. Yetiştirme yurdumuzun bulunduğu yerde çocuklarımız kalabalık koğuş sistemi ile kalıyorlar. Sevgi Evi projemizi hayat geçireceğiz. Sosyal Hizmetler Esirgeme Kurumunda koğuş sistemlerimizin iyileştirilmesinin yanında Sevgi Evlerinde çocuklarımızın beşer altışar kişilik gruplar halinde yine kurum personeliyle hayata adapte oldukları evleri hızla çoğaltacağız. Yatırımlarımız eğitim alanında da devam ediyor. YÖK’ten Tavas’da bir yüksek okulumuzun onayı cıktı. Yine Çal’da organik tarım hem de şarapçılıkla ilgili yüksek okulumuzun onayı cıktı. Üniversiteler şehirlerin ve ilçelerin gelişmesinde önemli yer almaktadırlar. Yine üniversitemiz Türkiye’den en çok yatırım alan ilk 5 üniversiteden bir tanesidir. Bu sadece üniversiteye yapılan yatırım değil Denizlimize yapılan yatırımdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı