REKLAMI GEÇ

KESK’ten türban düzenlemesine tepki

KESK’ten türban düzenlemesine tepki

Türban düzenlemesine karşı tepki göstermek amacıyla Denizli Çınar meydanında bir araya gelen KESK üyeleri yaptıkları eylem ile hükümeti eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2008 Cumartesi, 01:00

Türban düzenlemesine karşı Denizli’de de KESK üyeleri Çınar Meydanı’nda bir araya gelerek tepki gösterdi. Çınar meydanında toplanan yaklaşık 50 kişilik KESK üyesi yaptıkları eylem ile türban düzenlemesine tepki gösterdi. Eylemde konuşan KESK dönem sözcüsü Mehmet Dede; yaptığı açıklamada AK Parti ve MHP’nin ülkede vatandaşların yoksullukla mücadele ettiği bir dönemde türban meselesini ortaya atarak gündem değiştirdiğini söyledi.

Son aylarda halkın temel ihtiyaçlarına yapılan zamların gündemde olması gerekirken türban konusunun ortaya atıldığını belirten Dede; iktidarın ülke gündemini değiştirmek istediğini belirtti. Din ve vicdan hürriyetinin türban tartışmasına indirgenmesinin yanlış olduğunu dile getiren Dede: “Başbakan Erdoğan’ın ‘türban siyasal simge olsa ne olur’ diye fitillediği tartışma, MHP tarafından da desteklenerek alelacele TBMM’nin gündemine sunulmuştur. Gelişmelerin trajikomik tarafı, MHP ve AKP gibi iki partinin türbanın demokrasi ve din vicdan hürriyeti adına savunduklarını iddia etmeleridir.”dedi. Türban konusunda bundan sonra çalıştıkları kurumlarda ve günlük hayatta da mücadele edeceklerini söyleyen KESK üyeleri, sloganlar atarak eylemlerine son verdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı