REKLAMI GEÇ

MECLİSTE ‘KIVIRTTIN’ TARTIŞMASI

MECLİSTE ‘KIVIRTTIN’ TARTIŞMASI

Denizli Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı 2. oturumunda, belediye dergileri üzerine CHP’li Sancar, ‘seçim malzemesi olarak kullanıyorsunuz’ dedi. Şamil Çınar, dergiler Ak Parti’nin değil belediyenin icraatlarını anlatıyor’ yanıtını verince MHP’li Açıkgöz söz alıp “Kıvırtıyorsunuz” lafını patlattı. Çınar ‘kıvırtma’ sözüne içerleyince, söz Açıkgöz tarafından ‘manevra’ olarak düzeltildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2012 Salı, 16:28

Denizli Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumunu Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar yönetti. Oturumda gündeme damgasını vuran en önemli gündem maddesi, Denizli Belediyesi tarafından bastırılan basılı yayınların Denizli genelinde dağıtılması konusuydu.

SEÇİM ÇALIŞMASI MI?
Maddeye ilişkin ilk sözü alan Denizli Belediye Meclisi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Teoman Sancar, çalışmanın 2 yıl sonra yapılacak seçimlere hazırlık niteliğinde olduğunu söyledi. Grup olarak böyle düşündüklerini savunan Sancar, bu konuyla ilgili açıklama yapılmasını istedi.

‘BİZ BELEDİYEYİZ AK PARTİ DEĞİL’
Oturumu yöneten Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ise, “ Siyaset yapmış olsak Ak Parti olarak yaparız. Biz Denizli Belediyesiyiz. Siyasi parti değiliz. Siyaseti onlar yapar. Bizim buradaki amacımız. Denizli kültürünü en ücra köylerimize kadar yayarak tanıtmak ” dedi.

‘KIVIRTIYORSUNUZ’
Çınar’ın sözleri üzerine araya giren meclisin MHP Grup Başkanvekili İbrahim Açıkgöz’ün sözleri ise salonda buz gibi bir hava esmesine neden oldu. MHP’li Açıkgöz, “Siz Teoman beye karşı kıvırtıyorsunuz. Aslında siyaset yapıldığını sizde bizde iyi biliyoruz” dedi.

‘BU SÖZLER HOŞ DEĞİL’
MHP’li Açıkgöz’ün bu sözlerinin ardından Ak Parti sıralarından homurdanmalar yükselirken, Şamil Çınar ise açık açık bu söze ve yakıştırmaya kızdığını belli ederek, Açıkgöz’e çıkıştı ve “Kıvırtma deyimini kabul etmiyorum. Bu doğru değil, hoşta değil” dedi.

‘MANEVRA DİYELİM’
Çınar’ın bu sitemi üzerine Açıkgöz, sözünü düzeltti ve “Bu ibareyi manevra olarak düzeltiyorum” dedi. Böylesine yoğun tartışmanın yaşandığı gündem maddesi 26 kabul 8 ret oyla meclisin onayını aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı