REKLAMI GEÇ

Nurcan Dalbudak Ak Parti MKYK’ye girdi, Mehmet Karabay yedek listede

Nurcan Dalbudak Ak Parti MKYK’ye girdi, Mehmet Karabay yedek listede

Ak Parti’nin 7’nci olağan kongresi Ankara’da yapılıyor. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesine eski milletvekili ve kadın kolları başkanı Nurcan Dalbudak asil listeden, eski Tavas Belediye Başkanı ve ekonomi bakan yardımcısı Mehmet Karabay ise yedek listeden yönetime giriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2021 Çarşamba, 13:26

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu kongrede, partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapılacak.

MKYK’de Denizli’den iki isim dikkat çekti. Milletvekilliği yaptığı dönemde başörtüsü serbestisinden sonra ilk başörtülü milletvekillerinden biri olan, geçtiğimiz dönemin Denizli Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı olan Nurcan Dalbudak, asil listeden MKYK’ye giriyor.

İki dönem öncesinin Tavas Belediye Başkanı, Nihat Zeybekci’nin ekonomi bakanlığı döneminde yardımcılığını yapan Mehmet Karabay da MKYK’nin yedek listesinde bulunuyor.

Öte yandan Ak Parti eski il başkanı Necip Filiz de Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu yedek üyeliğine seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı