REKLAMI GEÇ

Özlenen tablo

Özlenen tablo

Denizli’de 10 siyasi partinin il başkanı, yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve dayanışma içinde olduklarını sergilemek için bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2008 Çarşamba, 00:00

Denizli’de 10 siyasi partinin il başkanı, yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve dayanışmalarını sergilemek için bir araya geldi. Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı önünde toplanan siyasi partilerin il başkanları anıta çelenk koydu, terörü lanetlendi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Ortak açıklamayı Kavak yaptı

CHP İl Başkanı Ali Kavak, il başkanları adına hazırlanan ortak basın açıklaması okudu. Yaşanan terör olaylarından sonra, ilk ortak tepki Denizli’deki siyasi parti il başkanlarından geldi. Anıt önünde AKP İl Başkanı Bilal Uçar, CHP İl Başkanı Ali Kavak, MHP İl Başkanı Feridun Ünal, DSP İl Başkanı Özkan Fidan, DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Anavatan Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, DYP İl Başkanı Bedir Yavuz, SP İl Başkanı Raşit Karakılıç, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) İl Başkanı Murat Yatağanbaba ve İP İl Başkanı Mustafa Güleç bir araya geldi. Hazırlanan Türk Bayrağı şeklindeki çelenk anıta sunuldu, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. BBP, TKP, ÖDP, SDP, EMEP gibi partilerin il başkanları ise etkinliğe davet edilmedi.

Ortak basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Ali Kavak, Denizli’deki il başkanları olarak yaşanan terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyleyerek, “Ülkemiz üzerinde iç ve dış güçlerin tezgâhladığı oyunların farkındayız. Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze yöneltilen hain saldırılar, daha öncede ülkemiz ve milletimiz üzerinde sahnelenmiş, her seferinde Türk Ulusu’ndan gerekli dersi almıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve bekası uğrunda bugüne kadar mücadele eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. Millet olarak birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuzu ve bu gibi menfur saldırılar içerisinde kararlı duruşumuzdan asla yılgınlığa düşmeyeceğimizi, ulusal dayanışmamızı sonsuza kadar ve son derece kararlı, güçlü olarak sürdüreceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Tüm Denizli halkımızdan evlerini ve iş yerlerini Türk bayrakları ile donatmalarını istiyoruz” dedi.

Vali Erkmen’i de ziyaret ettiler

Valilik önündeki basın açıklamasından sonra siyasi partilerin il başkanları Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. Denizli’deki il başkanları olarak siyaseti bir kenara bırakarak teröre karşı birleştiklerini anlatan CHP İl Başkanı Kavak, “Biz örnek bir tabloyu hayata geçirmeyi başardık. Savunduğumuz siyasi düşünceleri bir kenara bırakarak hepimizi derinden üzen, etkileyen terör olaylarına karşı tek yumruk olduk. Bu birlikteliğimizin tüm illere ve meclislere kadar yayılmasını istiyoruz. Bu vatan bizim, bu vatan uğruna canını kanını veren aziz şehitlerimiz, gazilerimiz bizim. Terör olaylarının bitmesi için halkın da katılımı gerekli” dedi.

Siyasi parti il başkanlarının terör ile ilgili olarak birlikteliğinin çok önemli olduğunu anlatan Vali Yavuz Erkmen, siyasi parti il başkanlarını hassasiyetlerinden ötürü kutladı. Vali Erkmen, “Yaşanan terör olayları dün olduğu gibi bugün de bizleri çok üzmüştür. Buradaki il başkanlarında olduğu gibi insanların farklı siyasi düşünceleri olabilir, bu çok normaldir, doğrusu da budur. Ancak il başkanlarımızın siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak teröre karşı birleşmeleri çok önemlidir, güzel bir davranıştır. Ülkemiz bu güne kadar çeşitli zorluklardan ve sıkıntılardan geçti. Tek yumruk olursak birlikte hareket edersek terörden de kurtulabiliriz. Hiç kimse ülkesinin bölünmesine izin vermez, buna müsaade de etmez. Türk halkının önemli özelliklerinden biri de birlikte üzülmesi ve birlikte sevinmesidir. Denizli halkımız şehidini yalnız bırakmadı. Hassasiyetini gösterdi, cenaze törenine katıldı. Ben yurt dışında olduğum için katılamadım ama bir sonraki gün şehit ailesini ziyaret ettim. Şehit anasının söyledikleri karşısında duygulanmamak elde değil. Sağduyulu olmalıyız. Bizi bölmek isteyenlere, parçalamak isteyenlere asla izin vermemeliyiz. Siyasi partilerimizin il başkanlarını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı