REKLAMI GEÇ

Öztürk, Akşener’in partisinde kurucu üye

Öztürk, Akşener’in partisinde kurucu üye

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile geçen yıl yollarını ayıran Meral Akşener, yarın (Çarşamba) yeni partisini kurmaya hazırlanıyor. ‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla yola çıkacak olan İyi Parti’nin kurucu üyelerinin arasında, başından beri Akşener hareketinin içerisinde olan ve MHP’den ihraç edilen eski il başkanı Yasin öztürk de yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2017 Salı, 22:14

‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla yola çıkacak olan İyi Parti’nin kurucu üyelerinin arasında, başından beri Akşener hareketinin içerisinde olan ve MHP’den ihraç edilen eski il başkanı Yasin öztürk de yer alıyor.

MHP Denizli İl Başkanlığı görevinde bulunan ve partisinden ihraç edilen Yasin Öztürk, uzun süredir Meral Akşener hareketrinin içerisinde yer alıyor ve bunu gizlemiyordu. Sık sık, “Gümbür gümbür geliyoruz” açıklamalarında bulunan Öztürrk, İyi Parti’nin kurucular listesinde alfabetik sıraya göre 191. sırada yer aldı.

Partinin logosu, adı ve 200’e yakın kurucu üyelerinin yarın Ankara’da yapılacak etkinlikte açıklanması bekleniyor.

“Türkiye İyi Olacak” sloganıyla tanıtılan partiye dair tüm bu ayrıntılar şu ana dek sır gibi gizlendi.

Ancak özellikle bu hafta başından bu yana Akşener’in partisine katılmayı planlayan bazı isimler bu kararlarını kendileri açıklamaya başladı.

MHP’den ihraç edildikten sonra bir süredir yeni parti kurma hazırlığı yapan Meral Akşener’in partisine Aytun Çıray da katıldı. CHP’den istifa eden İzmir milletvekili Çıray ile beraber Akşener’in 5 vekili oldu.

MHP Genel Başkanlığına aday isimlerden olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, yaklaşık bir yıl önce, Kasım 2016’da, Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilmişti.

Yine MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Isparta Milletvekili Nuri Okutan da geçtiğimiz Mart ayında parti disiplinine aykırılıktan ihraç edilmişlerdi.

Söz konusu dört isim de Meral Akşener ile birlikte hareket ederek önce anayasa değişikliği referandumunda ‘hayır’ oyu için çalışmış ardından da yeni partinin hazırlık çalışmalarında yer almışlardı.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın istifasıyla Akşener’in partisine kurulmadan katılan vekil sayısı beşe ulaşmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı