REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Bakan Kavaf’a protesto

PAÜ’de Bakan Kavaf’a protesto

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan, 2009-2010 Akademik Yılı’nın açılış töreninde, bir grup üniversite öğrencisi, Bakan Selma Aliye Kavaf’ı protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2009 Salı, 11:55

Denizli’de, Pamukkale Üniversitesi, 2009-2010 Akademik Yılı’nı açtı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu.

Açılış töreninde, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ne, sadece akademisyenler ve davet edilen misafirler alındı. Bir grup üniversite öğrencisi, açılış töreni öncesi, kongre ve kültür merkezine girmek istedi ancak buna izin verilmedi. Öğrenciler, bunun üzerine, tören sonuna kadar kongre merkezinin önünde bekledi.

Türkiye Gençlik Birliği üyesi üniversite öğrencileri, Bakan Kavaf’ı, çıkışta protesto etti. “Atatürk gençliği salona alınmıyor, Cumhuriyet düşmanları içeride konuşma yapıyor. Biz bu üniversitenin öğrencileriyiz ve bu merdivenlerde oturma hakkına sahibiz” diyerek, polislerin ve üniversitenin güvenlik elemanlarının ‘Dağılın’ çağrısına olumsuz yanıt veren öğrenciler, Bakan Kavaf’ın çıkışı sırasında slogan attı. “Atatürk gençliği durdurulamaz”, “Cumhuriyet düşmanlarını üniversitemizde istemiyoruz” diye bağırdılar. Öğrencilere, polis ve üniversitenin güvenlik elemanları müdahale etti. Güvenlik elemanları ve polis, öğrencilerin ağızlarını kapatarak onları susturmaya çalıştı. Direnen öğrencilere müdahale edildi.

Öğrenciler, Bakan Kavaf’ın üniversiteden ayrılmasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı