REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü Doç. Dr. Çeğin’den erken seçim yorumu

PAÜ’lü Doç. Dr. Çeğin’den erken seçim yorumu

7 Haziran seçimleriyle oluşan tablonun belirsizliği sürüyor. Siyasi partilerin kurmaylarının yorumlarına bakıldığında ufukta bir erken seçim var. Denizlihaber.com bu durumu sosyolog Güney Çeğin’e sordu. Doç. Dr. Çeğin’e göre vatandaş seçim yorgunu ve erken seçim istemiyor ancak siyasilere bakıldığında durum hiç de öyle gözükmüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2015 Pazartesi, 13:53

7 Haziran seçimleri sonrası hiçbir siyasi partinin tek başına hükümet kurabilecek yeter çoğunluğa ulaşmaması koalisyon olasılığını, partilerin arasındaki görüş farklılıkları ise erken seçim olasılığını gündeme getirdi.

Seçimlerin üzerinden neredeyse 1,5 ay geçmiş olmasına rağmen hala hükümet konusunda netlik kazanmadı. Siyasi partilerin kurmaylarının yaptığı açıklamalar ülkeyi bir erken seçimin beklediği ihtimallerini yoğunlaştırıyor.

VATANDAŞ İSTEMİYOR
Bu durumu Denizli’nin siyasi eğilimleri konusunda yazdığı kitapla gündeme gelen PAÜ’lü akademisyen Doç. Dr. Güney Çeğin’e sorduk. Siyasi olasılıkları Denizlihaber.com okurları için değerlendiren Doç. Dr. Çeğin’e göre vatandaş seçim yorgunu. Bu nedenle erken seçimi istemiyor. “Erken seçim ihtimali, manen bitkin düşmüş seçmene bakarsanız, ciddi bir külfet” diye Çeğin, “Dolayısıyla ‘yeniden seçim olmaz’ diye düşünüyoruz” diye konuştu.

AMA SİYASİLER!
PAÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çeğin, ancak siyasiler seçmenin beklentilerine kulak tıkadığına yönelik bir izlenim ortaya koyduğu görüşünde. Vekalet sahibi siyasilerin vekaletini aldığı seçmenlerin beklentilerinden daha ziyade siyasi gelecekleri ve iktidar hesapları doğrultusunda hareket ettiğine vurgu yapan Doç. Dr. Çeğin, “Ama bizde “vekâletin gaspçısı olarak siyasetçi” gözünü, kendisine vekâlet bahşedene değil, iktidar alanındaki istikbaline diktiğinden, erken seçim olasılığı yüksek” diye konuştu.

Yorumlar

meşcere   -  Bağlantı 20 Temmuz 2015, 15:41

Mükemmel bir tespit;Sayın Çeğin,sizi tebrik ediyorum.Bir cümle de naçizane ben eklemek istiyorum.”Başınıza gelenler yapıp ettikleriniz yüzündendir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı