REKLAMI GEÇ

Bugün seçim olsa Denizli’de tablo nasıl değişecek

Bugün seçim olsa Denizli’de tablo nasıl değişecek

Veri analisti M. Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetri çarpıcı bir anket yayınladı. Anket, bugün ve 2023’te yapılacak seçimlerin yansımalarını ortaya koyuyor. Bugün seçim olsa partilerin Denizli’deki vekil sayısında değişiklik öngörülmüyor, ancak sandığın 2023’te kurulması halinde AK Parti’nin 1 vekil kaybedeceği, bunu da İYİ Parti’nin alacağı ortaya konuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2019 Perşembe, 10:44

Medyafaresi.com’un özel haber olarak yayınladığı Polimetre’nin “Bugün veya 2023-Haziran tarihinde yapılacak bir Genel Seçimde, Siyasi Partilerin her seçim bölgesinde çıkartacakları milletvekili sayıları”na ilişkin son çalışması Cumhur ittifakı ortakları AKP ve MHP’nin Meclis’te çoğunluğu kaybettikleri ve adaylarının Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundan çıkamadıklarını gösteriyor.

Araştırmaya göre 2018 Haziran’a göre bugün yapılacak seçimde milletvekili sayısı AKP’de 31, MHP’de 9 azalırken, CHP’de 25, İYİ Parti’de 11, HDP’de ise 4 artıyor.

Seçimlerin 2023’de yapılması halinde ise milletvekili sayısı CHP’de 46, İYİ Parti’de 22, HDP’de 10 artıyor; AKP 62, MHP 16 sandalye kaybediyor.

DENİZLİ’DE TABLO NASIL OLUŞUYOR
Polimetre’nin iller bazında yaptığı artan ve azalan milletvekili sayılarına yönelik analizleri de oldukça çarpıcı. Bugün seçim olsa teorisi üzerinde Denizli’de partilerin oy oranlarında değişimler yaşanacak olsa da bunun milletvekili sayılarında bir değişiklik yapmayacağı yönünde.

SEÇİM 2023’TE OLURSA
Ancak, seçimin 2023’te yapılması durumunda Denizli için önemli değişimlerin yaşanacağı öngörülüyor. AK Parti’nin 4 olan milletvekili sayısının 3’e düşeceği, CHP 3 milletvekili sayısını korurken, İYİ Parti’nin 1 olan vekil sayısını 2’ye çıkaracağı görülüyor.

(Kaynak: Medyafaresi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı