REKLAMI GEÇ

“Referandum Denizli için de hayırlı olacak”

“Referandum Denizli için de hayırlı olacak”

Halk oylaması sonuçlarını değerlendiren Devlet Bakanı Kavaf, “Bu tarihi karar İstanbul, Diyarbakır için de, Denizli için de hayırlara vesile olacaktır. Yüzde 46.30 oranında evet diyen Denizlili hemşerilerim için de halk oylaması güzel bir geleceğin miladı olacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2010 Perşembe, 17:12

AKP Denizli Milletvekili ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 12 Eylül’de yapılan halk oylaması sonuçlarını, yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. Referandum sonucunun, yüzde 53.70 hayır yüzde 46.30 evet diyen Denizli için de hayırlı olacağını belirten Kavaf, açıklamasında Denizli’yi ayrı bir bölümde de ele aldı.

“Sonuç, Denizlili hemşerilerim
için de hayırlara vesile olacak”
Farklı tercihlerin, demokrasinin zenginliği ve güzelliği olduğunu kaydeden Selma Aliye Kavaf, yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bu tarihi karar İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Edirne, Van, Zonguldak, Tunceli, Kayseri için de, Denizli için de hayırlara vesile olacaktır. Yüzde 53.70 hayır, yüzde 46.30 evet diyen Denizlili hemşerilerim için de halk oylaması güzel bir geleceğin miladı olacaktır. Çünkü demokrasi, hukukun üstünlüğü, haklar ve özgürlükler güçlendikçe, tüm Türkiye’de sosyal ve ekonomik ilerleme büyük bir ivme kazanacaktır.”

“Denizli için çalışmaya devam edeceğiz”
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “Hükümet olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri Denizli’ye yapılan her yatırımın ülke ekonomisi için atılmış önemli bir adım olduğunun bilinci ile bugüne kadar önemli hizmetlerde bulunduk. Bundan böyle de Denizlimiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sorumluluklarımızın bilinciyle demokrasimizi geliştirmek, hukuk düzenimizi evrensel standartlara kavuşturmak için çalışırken; Denizli’nin ekonomisini, kültür mirasını, sanatını, insanını yüceltmek ve şehrimizi bir dünya kenti haline dönüştürmek için emeğimizi, yüreğimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, önümüzdeki süreçte demokratik bir hukuk devleti olarak ülkemiz, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelirken, Denizli de bu güçlü ülkenin en önemli marka şehirlerinden biri olacaktır.”

“Dezavantajlı kesime
yaşatılan en güzel bayram”
Kavaf yaptığı yazılı açıklamada, milletin demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü için ‘Evet’ dediğini, geçici sonuçlara göre Anayasa’nın 26. maddesinde değişiklik yapan düzenlemenin yaklaşık yüzde 58 oy oranıyla kabul edildiğini belirtti. Halk oylamasında milletin iradesinin tecelli ettiğini ve Türkiye’nin siyasi tarihinin en önemli dönemeçlerinden birini başarıyla geçtiğini anlatan Kavaf, “Hukukun ve demokrasinin önündeki engelleri süpüren, sivil anayasanın kapılarını açan bu tarihi karar, diğer yandan da kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, özürlülerimizin, gazi ve şehit yakınlarımızın temel hak ve özgürlüklerini anayasal güvence altına almıştır. Bundan böyle kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit yakınlarımıza yönelik iyileştirici tedbirler, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı kabul edilmeyecektir. Gözbebeğimiz çocuklarımıza yönelik istismarı en etkin şekilde engelleyecek tedbirler alınabilecektir. Kadınlarımızın toplumsal hayat pratiğinde karşılaştıkları engeller ortadan kalkacak, görünmez duvarlar birer birer yıkılacaktır. Bu tarihi karar, toplumun dezavantajlı kesimlerine yaşatılan en güzel bayramdır” dedi.

“Herkes kıymetlidir”
Halk oylaması sonuçlarının bütün milletimiz için hayırlı olmasını dileyen Kavaf, şunları söyledi: “İnanıyorum ki halk oylaması sonuçları hayır oyu veren, sandığa gitmemeyi tercih eden vatandaşlarımız için de hayırlı olacaktır. Ancak Sayın Başbakanımızın da altını çizerek ifade ettiği gibi, milletimizin iradesi ne yönde olursa olsa bizim için değerlidir. ‘Evet’ diyenler de, ‘hayır’ diyenler de sandığa gitmemeyi tercih edenler de bu ülkenin saygıdeğer vatandaşları olarak kıymetlidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı