REKLAMI GEÇ

“Saldırı, siyasi değil”

“Saldırı, siyasi değil”

Dün bir silahlı saldırıya uğrayan İl Genel Meclisi Bağımsız Üyesi İsmail Yarımca, DGC’de yaptığı basın toplantısında, basın toplantısı yapma kararını, saldırı öncesinde aldığını ve kendisine yapılan saldırının adli bir vaka olduğun belirtti. Yarımca, ‘AKP kanadı birliklerden istifa etmediğim için çok rahatsız, bunu da zaman zaman dile getiriyorlar. Ancak, kurşunlama olayının bunlarla alakası olmadığını düşünüyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

İl Genel Meclisi’nin bağımsız üyesi İsmail Yarımca, basın toplantısı öncesi uğradığı silahlı saldırı ve Vilayetler Hizmet Birliği ile Denizli Mahalli İdareler Hizmet Birliği’nden istifa etmesine yönelik baskıları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. Vilayetler Hizmet Birliği ile Denizli Mahalli İdareler Hizmet Birliği’nden istifasının istendiğini, fakat böyle bir şey düşünmediğini belirten İsmail Yarımca “Denizli’ye yaptığım hizmetlerden dolayımı istifam isteniyor” diyerek istifa baskılarına yanıt verdi. İsmail Yarımca, dün gece uğradığı silahlı saldırı ile ilgili olarak kimse ile husumetinin olmadığını ve bu yaşanan olayın AKP’nin, birlik üyeliklerinden istifa etmesini istemesi ile bağdaştırılmaması gerektiğini belirtti.

‘İstifa etmiyorum’

Kale İl Genel Meclis Üyesi İsmail Yarımca, Vilayetler Hizmet Birliği ile Denizli Mahalli İdareler Hizmet Birliği’nden istifa etmeyi düşünmediğini belirterek “Seçilmiş olduğum iki birlik üyeliğinden istifam isteniyordu. Bu, yazılı olarak geçen ayın 15’ inde şahsıma iletildi. Pazartesi günü, Kasım ayının ilk meclis toplantısında, yazılı olarak Meclis Başkanlığı’na gerekçeli olarak açıklama verdim. Mecliste, buna sadece resmi olarak cevap vermek durumundaydım. Siyasi bir konuşma yapmak meclis kürsüsünde suçtur. Ben de bugüne siyasi bir açıklama yapmak için randevu aldım. AKP grubunun, istifamı istemesinin siyasi nedenleri konusunda açıklama yapacağı söyledim. Dün akşamki hadise ile basın toplantımın asla bir bağlantısı yoktur. Bunun altını çizmek istiyorum. Ben, Kale İl Genel Meclisi üyesi olarak bu birliklere seçildim. Bu birliklere girmek için herhangi bir partinin mensubu olmak gerekmiyor. Vilayetler Hizmet Birliği’nde Denizli’yi temsil etmek için seçildim” dedi.

‘Beni yıpratmak istiyorlar’

İstifa baskılarının kendisini yıpratmak için olduğunu belirten İsmail Yarımca “Benim istifa etmemi istemelerinin nedeninin, beni yıpratmak istemeleri olduğunu düşünüyorum. 15 ay olmuş, herkes yoluna demişiz, bugün bu istifam isteniyor. Ben merkezi Ankara olan Ankara Vilayetler Hizmet Birliği’ne seçildiğimde, bütçesinin yüzde birinin bu birliğe gittiğini öğrendim.  Bu birlik İzmir’de, Ankara’da, vilayet evleri, öğrenci yurtları yapmış. 81 ilin bütçesinden yüzde 1 para almış, ama sadece üç ile hizmet vermiş. 1985 yılından bu yana Denizli bütçesinden giden yüzde birlik paylardan, diğer illerin de faydalanması için çalışmalar, görüşmeler yaptım. Her vilayete çivi çakması, bir tuğla koymasını organize ettim.

Her ile bir yurt yapılması kararını aldırttım. Denizli’de ise ilçem olan Kale’ye bu yurdun yapılmasına vesile oldum. 1985 yılından bu yana Denizli para veriyor ama tek kuruş alamıyordu. Ben bunu örgütledim. Sağolsun,  o dönemin Valisi Hasan Canpolat ve meclis üyelerinin girişimi ile bizler bu yurdu Kale’ye yaptırdık” dedi.

Nikah Sarayı’nı, Forum Çamlık için yıktılar

Denizli Mahalli İdareler Hizmet Birliği’nden istenen istifasının ise yaptığı başarılı çalışmalarından kaynaklandığını belirten Yarımca, “Denizli Mahalli İdareler Birliği’ne AKP’den istifa etmeden önce seçildim. Bu birlikte de aynı tüzük geçerlidir. Görev sürem bitene kadar görevime devam ederim. Bu birliğe ait EGS Kongre Kültür Merkezi, sadece konser, toplantı ve tiyatroda kullanılıyor. Bu güzelim yatırım bekliyordu. İki yıl önce Denizli Belediyesi tarafından alınan karar ile Çamlık Nikah Salonu, yenisini yapmak üzere yıkıldı ama yapılmadı. Denizli halkı 2 yıldır nikah salonsuz duruyordu. Mağdur oluyordu. EGS’deki, bu üç salonun nikah salonu ihtiyacını karşılaması için önerge verdim. Bu karar o dönemde çıktı ve bu salonlar Denizli halkına sunuldu. Denizli Mahalli İdareler Hizmet Birliği’nde de böyle çalışmaktayım” dedi.

Nikah Sarayı’nın yapımının bilerek bekletildiğini iddia eden Yarımca, Forum Çamlık için kullanıldığını belirterek “Çamlık Nikah Salonu’nu, imar durumunun ne olduğunu bilmeden mi yıktılar. Ben vatandaş olarak mülk alacağım zaman, önce tapuyu belediyeye soruyorum. İmar durumunu soruyorum. Uygunsa alışverişimi yapıyorum. Belediye, nikah salonunu yıkarken kendi mülkünün imar durumunu bilmiyor muydu?  Ayak üstü mü bir karar aldı? Denizli halkını, 2 yıldır nikah salonsuz bıraktı mağdur etti. Aksine düşünürsek belediye başkanı her zaman söyler “Yaptıklarımızı hayal bile edemezler” diye. Kafasından neler geçtiğini tabiî ki başkası bilmez. Belediye Meclisi’nin son kararı ile salonun yıkılırken ne maksatla yıkılacağı tasdik edildi. Nikah Sarayı,  Forum Çamlık’ın eksikliğinin giderilmesi için bilerek yıkıldı. Forum Çamlık’ın imar durumunu tamir etmek için belediye meclisi, nikah salonunu yıktı” dedi.

‘Başarılarımdan rahatsız oldular’

Yarımca, “Başarılı çalışmalarımdan rahatsız oldular. İlçeme, Denizli halkına hizmet ettiğim için mi rahatsız oldular? Ben görevimin başındayım. Kale İl Genel Meclisi üyesiyim, görevime bağımsız olarak devam ediyorum. Gücüm yettiği kadar hizmetimin başındayım” dedi.

‘Allah’ın verdiği canı Allah alır’

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan İsmail Yarımca “Dün gece meydana gelen silahlı saldırının istifasını isteyenler ile bir ilişkisinin olup olmadığı yönündeki soruya ise “Adli vakadır. Bizler ifademizi verdik. Bundan gerisi emniyetin bileceği bir iştir. Bugüne kadar tehdit almadım. Yaptığım her açıklamada belgesiz, asılsız bir şey söylemedim. Ne söylediysem doğru olanları söyledim. İstifa baskıları ile silahlı saldırı arasında hiçbir bağlantı olduğunu düşünmüyorum. Ben siyasete 1983 yılında Anavatan Partisi’nde başladım. Rahmetli Özal da saldırıya uğradı Cenabı Allahın verdiği canı Cenabı Allah alır. Ömürüm yettiğince Kale ve Denizli halkına hizmet etmeye devam edeceğim” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı