REKLAMI GEÇ

SEÇİM KURULU’NDAN AKP’YE AFİŞ ŞOKU!

SEÇİM KURULU’NDAN AKP’YE AFİŞ ŞOKU!

CHP’nin itirazını değerlendiren Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulu AKP’den daha önce bildirilen alanların dışında yaptığı açık hava görsellerini ve kent merkezinde kat maliklerinin tümünün olurunun alınmadığı halde giydirilen ya da dev afişlerle donatılan binalardaki görsellerini kaldırmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2011 Perşembe, 15:08

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Merkez İlçe Başkanlığı, AKP’nin yaptığı açık hava tanıtımlarıyla yasaları ihlal ettiğini ileri sürerek 31 Haziran’da İlçe Seçim Kurulu’na müracaat etmişti. CHP, iki ihlale dikkat çekmiş, AKP’nin, Denizli Merkez 1 Numaralı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın, 9 Mayıs 2011 tarihli ve 2011/2 sayılı kararında açıkça belirtildiği halde, İlçe Seçim Kurulu’nun daha önceden gösterdiği alanların dışındaki açık hava materyallerini kullanarak, yasayı doğrudan ihlal ettiğini dile getirmişti.

CHP, başvurusunda ayrıca kent merkezinde ise gözden kaçan bir noktaya daha dikkat çekmiş, bazı binalarda yapılan dev afiş ve pankart çalışmaların kat maliklerinin tümünün iznini gerektirdiğini hatırlatıp, bu ilanların tüm maliklerin olurunun alınmadan asıldığını öne sürmüştü.

Başvuruyu değerlendiren Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulu iddialara yönelik incelemenin ardından, Başbakan Erdoğan ve AKP’nin yasayı ihlal eden afişlerinin kaldırılmasına karar verdi.Karara göre,AKP’nin üzerinde dini ibare ve Türk bayrağı olan afişler ile binalarda kat maliklerinden izin alınmayan tüm afişler kaldırılacak.

Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun afişlere ilişkin aldığı 2011/ 12 ve 2011/13 sayılı kararı, gereğinin yapılması için Denizli Valiliği’ne,Emniyet Müdürlüğü’ne ve AKP Denizli örgütüne tebliğ edildi.AKP yasal süresi içinde afişleri kaldırmadığı takdirde söz konusu afişler kolluk gücü marifetiyle toplatılacak ve masrafları Başbakan ve AKP Denizli örgütüyle milletvekili adaylarından tahsil edilecek.

Başbakan ve AKP afişlerinin yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunan CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven,kurulun tüm Türkiye’ye emsal olacak bir karar aldığını belirterek, ”AKP’nin propaganda sürecinde yargı tarafından da tescillenen hukuksuzluklarına halkımız sandıkta gerekli cevabı verecektir” dedi.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkındaki kanunun 58.maddesi uyarınca propaganda malzemelerinde (El ilanı,broşür ve afiş ve matbuat) dini ibareler ve Türk Bayrağı’nın yasaklandığını ifade eden Yurtseven, konu hakkında devamla şunları söyledi:”Yine Yüksek Seçim Kurulu’nun 186 sayılı kararı uyarınca binalarda ve işhanlarında kat maliklerinin muvafakati olmadan afiş asılması suçtur. Yüksek Seçim Kurulu da 21.5.2011 tarih ve 737 sayılı kararıyla inşaat halindeki binalara afiş asılmasını yasaklamıştır.Tüm bu yasakları rağmen AKP yasaları ihlal etmekte ve açıkça suç işlemektedir.Seçim Kurulu’na yaptığımız şikayetten sonra yapılan işlemlerden de anlaşılmıştır ki,AKP bina ve işhanlarının maliklerinden izin almadan afişleri asmıştır.Açıkça suçüstü yakalanmıştır.Haktan ve hukuktan bahsedenler her türlü hukuksuzluğu sergilemekten çekinmemektedirler.CHP olarak AKP’nin hukuksuzluklarının takipçisi olacak,hukuku kendilerine öğretene kadar yasal zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı