REKLAMI GEÇ

Seçim tedbirleri tamam

22 Temmuz 2007’de yapılacak milletvekili genel seçimlerinde alınacak seçim tedbirlerinin görüşüldüğü toplantı, Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat’ın başkanlığında Denizli Polisevinde yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Toplantıya Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, İl Jandarma Alay Komutanı j.Kd.Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, merkez ilçe belediye başkanları ve siyasi parti il temsilcileri katıldı.

Vali Canpolat, toplantının açılışında yaptığı konuşmada seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi için kurumların ve kuruluşların üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmelerinin seçimlerin sağlıklı geçmesi bakımından önemli olduğunu belirterek, “Seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi için kamu yöneticilerimizle toplantı yapılarak, yerine getirmeleri gereken görev ve sorumlulukları anlatıldı. Bu gün de belediye başkanlarımız ve siyasi parti temsilcilerimizle istişare toplantısını yapıyoruz. Mevzuatta olan konuların yanı sıra mevzuatta olmasa bile belediye başkanlarımızı ve siyasi parti temsilcilerimizi yakından ilgilendiren ve seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesi için koordineli çalışmayı gerektiren konular bu toplantıda görüşülecek. Seçimler demokrasilerin düğünüdür ve bu düğünün hiçbir tatsız olaya meydan vermeden gerçekleşmesi gerekir. Bu konuda herkes üzerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz ve aksaksız yerine getirmelidir” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, seçimler konusunda alınması gereken tedbirler, siyasi partilerin yaşanan seçim sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, seçim propagandası yapılırken vatandaşın huzur ve güvenliğinin ihlal edilmemesi konusunda alınması gereken tedbirler, mitinglerin düzenleneceği alanlar ve diğer alınması gereken tedbirlerle ilgili, sinevizyon gösterisi eşliğinde bir sunu yaptı. Daha önceki seçim dönemlerinde yaşanan aksaklıkların da dile getirildiği sunuda, önümüzdeki seçimlerde bu tür aksaklıkların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler de katılımcılara aktarıldı.

Siyasi parti il temsilcileri, Denizli Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanı da önceki seçim dönemlerinde yaşanmış olan bazı aksaklıkları dile getirerek bu seçim döneminde bu tür aksaklıkların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler konusunda önerilerini sundular. Konuşmacıların vurguladıkları önemli nokta, halkın huzur ve güven ortamı içerisinde seçim görevini yerine getirmeleri için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi oldu.

Son olarak toplantıyı değerlendiren Vali Canpolat, seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesi için herkesin aynı ruh ve duygu ile hareket etmesinin önemli olduğunu ve bu toplantıda bunu gördüğünü belirterek, “Seçimde bütün kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları kanunla belirtilmiştir ve her kurum ve kuruluş buna göre hareket etmek zorumdadır. Denizli geçmiş seçim dönemlerinde olgunluk ve bilinç içerisinde hareket etmiş ve seçimleri gerçekleştirmiştir. Bundan sonra da aynı bilinç ve olgunluk içerisinde seçimleri gerçekleştireceğiz. Türkiye birçok konuda belki eleştiri almıştır ama seçimlerin kurallara uygun olarak yapılması konusunda kimse Türkiye’yi eleştirememiştir. Seçimlerin olgunluk ve anlayış içerisinde geçmesinde siyasi partilerimize önemli görevler düşüyor. 22 Temmuz seçimlerinin milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm siyasi partilerimize seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.

    

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı