REKLAMI GEÇ

Siyasetçi elini bilim dünyasından çekmeli

Almanya Biberach Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı, PAÜ’de yapılan etkinlikte, Türkiye’de eğitimin özerk olmadığını ve bilimin içine siyasetin müdahale etmesinin gelişim için büyük engel olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Almanya Biberach Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı, PAÜ’de düzenlenen ‘AB standartlarında elektrik mühendisliği eğitiminde üniversite-sanayi işbirliği’ adlı çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye de eğitimin özerk olmadığını dile getirdi. Sanayi-üniversite işbirliğinin ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığına değinen Prof. Dr. Kaşıkçı, “Türkiye’de politika, bilimin içinde. Politika bilimin içine girdiği zaman bilim durur. Birçok noktada üretici değiliz, sadece dışardan söylenenleri yapıyor, uyguluyoruz. Bu çok yanlış, artık kendi kaynaklarımızla projeler oluşturup hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

‘Üniversite akciğer, sanayi ülkenin motoru’

Kaşıkçı, “Sürekli, bireysel düşünüyoruz, ekip olarak çalışamıyoruz. Ülkenin geleceğini düşünmediğimiz için, gündelik sorunlarla vakit kaybederek eğitime yatırım yapmıyoruz. Ben üniversiteleri bir ülkenin akciğeri, sanayiyi de ülke ekonomisinin motoru olarak görüyorum. Bu iki sistem birarada çalıştığı takdirde, toplumsal ve ekonomik anlamda ciddi kazanımlar elde edilecektir” diye konuştu.

‘Bizi ileriye AB değil, bilim ve sanayi götürür’

Kaşıkçı, “Herkes AB’ye girildiğinde, tüm sorunların hallolacağını düşünüyor. Böyle bir şey yok. Bizi ileriye götürecek olan şey AB değil, bilim ve sanayidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı