REKLAMI GEÇ

Sol’a yeni parti geliyor

Sol’a yeni parti geliyor

Aralarında Ufuk Uras, Tatyos Bebek, Berat Sancar Yücel, Umur Coşkun, Zübeyde Kılıç, Mehmet Demir gibi isimlerin bulunduğu ve kendilerine şimdilik ‘Temas heyeti’ adını veren kişiler, yeni bir sol parti kurma çalışmalarına başladı. Denizli’de de, yeni ‘Sol’ partinin tanıtımı yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2009 Cuma, 17:51

Kendilerini, ‘toplumsal adalet ve demokratikleşme için, demokrat, eşitlikçi ve özgürlükçü bir siyasal hareket’ olarak tanımlayan ve aralarında Ufuk Uras, Tatyos Bebek, Berat Sancar Yücel, Umur Coşkun, Zübeyde Kılıç, Mehmet Demir gibi isimlerin bulunduğu kişiler, ‘Sol’a yeni bir parti kazandırma hazırlığında. Yaklaşık bir yıldan bu yana, yeni bir ‘Sol’ parti kurma çalışmalarına başlayan grup, tanıtım çalışmaları yapıyor. Bu çerçevede, Gazeteci Aydın Engin ile ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdan Ergut’un konuşmacı olacağı ‘Demokrat, eşitlikçi ve özgürlükçü bir siyasal hareket için Denizli buluşması’ başlığıyla, 21 Kasım Cumartesi günü, Delikliçınar Meydanı’ndaki, Esin Otel’de, bir panel verilecek.

Yeni Sol Parti Denizli İl Girişimi Üyeleri Hüseyin Öztürk, Musa Akyol ve Veli Deveci, vatandaşları panele çağırmak ve kuracakları partinin tanıtımını yapmak için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Musa Akyol, “Bizler; yüzü sola dönenler, adil, çağdaş, paylaşımcı özgür, demokratik bir yaşam, bir ülke ve dünya hayali olanlar, dünyadaki ve ülkemizdeki siyasete müdahil olup, yol açıcı yöntemleri birlikte örmeliyiz. Artık mazlumların sorunlarının dillendirilmesini AKP’ye bırakmamalıyız. Kendi yöntem ve yönetim anlayışımızı hedefleyen, utangaç olmayan, hayata dair söyleyecek sözü olanları bir araya getiren, ezilenlerin, mağdurların, işsizlerin, kadınların, gençlerin, çiftçilerin sorunlarını kucaklayacak yeni bir buluşmaya ihtiyaç var” dedi. Yeni bir sol siyaset buluşmasını gerçekleştirmenin tam zamanı olduğunu dile getiren Akyol, “Yoksulluğa, işsizliğe, açlığa dur demek için, bir arada yaşamı ve barışı kurmanın tam zamanıdır. Klişelerden uzak, sloganize belirlemelerden çok, iş içinde, insanlara dokunan, onlara temas eden, yanında olan gerçek sol siyaseti var etmenin tam zamanıdır” diye konuştu. Akyol, 21 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirecekleri panele, tüm halkı davet etti.

Yeni Sol Parti Girişimi’nin Temas Heyeti’nde şu isimler bulunuyor:
Ufuk Uras, Tatyos Bebek, Berat Sancar Yücel, Mithat Sancar, umur Coşkun, Zübeyde Kılıç, Fuat Keyman, Atilla Aytemur, Zafer Nuhoğlu, Arif Ali Cangı, Mehmet Demir, Ahmet Asena, Erol Katırcıoğlu, Ahmet İnsel, Kıvanç Eliaçık, Fehim Caculi, Aydın Engin, Cemal Polat, Sinan Tutal, Sezai Temelli, Tanay Sıtkı Uyar, Çağatay Anadol ve Nezih Kazankaya.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı