REKLAMI GEÇ

TBMM’de “Milli”lik kavgası

TBMM’de “Milli”lik kavgası

TBMM Genel Kurulu’ndan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı “Tekstil” ile ilgili araştırma önergesi verdi, konuşmasında “milli”lik tartışması başlattı. Bu tartışma AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın söz almasıyla kavgaya dönüştü. Özkan muhalefeti ağır sözlerle eleştirdi, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da Cahit Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullandı. Gerginlik vekillerin birbirlerinin üzerine yürümesi noktasına kadar tırmandı. Verilen aranın ardından Özkan özür diledi, Kara da sözlerini geri aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2016 Perşembe, 12:50

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na Denizlili vekillerin başrol oynadığı kavga damgasını vurdu. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Denizli tekstil sektörünün boykot sonrası sorunlarının yerinde tespiti ve çözüm yollarının bulunması” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesi lehine konuşmak üzere söz aldı.

MİLLİLİK TARTIŞMASINI BAŞLATTI
Melike Basmacı konuşmasına “Aklımı ve vicdanımı karıştıran iki soruyla başlamak istiyorum. Ülkemizde, adında ‘milli’ ibaresi ve gücü olan iki bakanlık var; biri Milli Savunma Bakanlığı, diğeri ise Milli Eğitim Bakanlığı. Maalesef, Milli Savunma Bakanlığı o kadar ehil olmayan kişilerle yönetiliyor ki, ülkemin doğusunda gözyaşı ve acı var. Aslında çok da şaşırmıyorum çünkü İstanbul patlamasından sonra ‘ölenler Türk vatandaşı değildi’ diye kendini avutan bir Başbakan var bu ülkede” ifadelerini kullanması, Meclis’teki tartışmanın fitilini ateşledi.

ÖZKAN SÖZ ALDI, GERGİNLİK KAVGAYA DÖNDÜ
Basmacı’nın sözlerine cevap vermek üzere kürsüye bir başka Denizlili vekil, AK Partili Cahit Özkan çıktı. Konuşmasında muhalefete sert sözlerle yüklenen Özkan, Türkiye’de açık ve net millilik sorununun yaşandığını belirterek, “Nedir bu millilik sorunu? Ne zaman ihanet varsa, ne zaman bu ülkenin milli sınırları, milli güvenliği, milli barışı tehlikeye düşmüşse derhal iş başına geçerek bu gayrı milli odaklarla bir araya gelen bir muhalefet algısıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde, angajman kuralları ki, herhalde bilirsiniz, ne zaman bu ülkenin milli birliği ve beraberliği, barışı, sınır güvenliğiyle ilgili bir tehdit söz konusu olursa Türk Silahlı Kuvvetlerinin gereğini yapmak üzere hayata geçirdiği kurallardır ve bunun gereğini Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Silahlı Kuvvetler olarak Allah’a şükür yaptık” dedi.

SABAH AKŞAM TOK KARNA İSTİKLAL MARŞI OKUYUN
Muhalefeti uçağın düşürülmesinin ardından Rusya’nın yanında yer almakla, terör örgütünün beraberliğinde ihanet odaklarıyla birlikte hareket etmekle suçlayan Özkan, eleştirilerinin dozunu daha da artırdı.

Milliliğin, gayri milliliğin uzaklarda aranmaması gerektiğini öne süren Özkan, “Ben sizlere ne tavsiye ediyorum biliyor musunuz, sabah akşam, tok karna İstiklal Marşı okuyun, bir kez okuyun. Bizim jet krizine olan yaklaşımımızı, bu ülkenin menfaatlerini canı pahasına müdafaa etmek için nasıl gayret ettiğimizi pekala anlarsınız. Ne diyor istiklal şairimiz, sizlere gelsin, konuşmalarınıza, sıralarınıza, tek tek kulaklarınıza küpe olsun. Siz ‘istiklal, hürriyet, milli müdafaa’ dediğimiz zaman, bunları anlamazsınız. Ne diyor? ‘arkadaş! Yurdumu alçaklara uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın, belki yarın, belki yarından da yakın.’ Sizin için o sınır ihlalleri üç saniye, beş saniye; bizim ruhumuza, vicdanımıza, namusumuza müdahaledir. Biz buna asla müdahale edemeyiz” diye konuştu.

VEKİLLER ÖZÜR DİLEDİ
Özkan’ın konuşması muhalefetin sert tepkisini çekti. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullandı, Ak Partili ve CHP’li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.
Gerginliğin kavgaya dönüşmemesi için Meclis Başkanvekili oturuma ara verdi, grup başkan vekilleriyle görüştü. Aranın ardından yeninde genel kurula dönen vekiller yeniden söz aldı. Tartışmanın odağındaki isim olan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, konuşmasındaki amacının siyasi bir eleştiri yapmak olduğunu belirterek, “Öyle anlaşılmadığımı görüyorum. Yüce Meclis’ten özür diliyorum” dedi. CHP’li Kara da hatibin sözleri nedeniyle tahrik olduğunu ifade ederek, uygun olmayan sözlerini geri aldığını söyledi, sözlerinin tutanaklardan çıkarılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı