REKLAMI GEÇ

“Tsunami geliyor”

“Tsunami geliyor”

Turgut Özal, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda başbakan ve yabancı liderlere ekonomik danışmanlık yapmış olan Erhan Göksel, Denizli’de yaptığı konuşmasında, Türkiye’de 2009’un ilk aylarında ekonomik açıdan tsunami yaşanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (DESİAD) davetlisi olarak ilimize gelen ve Turgut Özal, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz başta olmak üzere, çok sayıda başbakan ve yabancı lidere ekonomik danışmanlık yapmış Erhan Göksel, Denizlili işadamlarıyla bir araya geldi. EGS Kongre ve Kültür Merkezi salonlarında yapılan söyleşiye ise DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar ve çok sayıda Denizlili işadamı katıldı. Söyleşi öncesinde konuşma yapan DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, ekonomik krizin Türkiye’yi de önemli derecede etkilediğini ve bu konuda ünlü ekonomistlerden bilgi almak ve görüş alış verişinde bulunmak için Erhan Göksel’i davet ettiklerini belirtti.

Birçok hükümette, ekonomist olarak görev yapan, Türkiye’nin en önemli ekonomistlerinden Erhan Göksel, dünya genelinde yaşanan küresel ekonomik krizi değerlendirdi ve işadamlarına 2009’da yaşanacak ekonomik kriz hakkında bilgiler aktardı. Yaşanan ekonomik krizin Türkiye’yi etkilemesinin en büyük sebebinin siyasetten kaynaklandığını belirten Göksel, “Sayın Başbakan kriz psikolojisi yaşatılıyor, demekle kendi psikolojisinin bozulduğunu göstermektir. Ama şu da bir gerçektir ki muhalefet partisi CHP de yaptığı açılımlar ve yargıya taşıdığı konular ile hükümeti belirsizlik içine sokmuştur. Bir türban meselesi ile AKP’yi eleştiren parti, şimdi de kendi kara çarşaf açılımını yapmaktadır. AKP’nin kapatma süreci de ülkenin bu duruma gelmesine neden olan en büyük sebeplerden birisidir. Denizli Baykal’ın veya CHP’nin bir il başkanının bugüne kadar kriz konusunda bir tek açıklama yaptığını hiç duydunuz mu? Ben hiç duymadım. Türkiye’de siyaset böyle devam ederse 2009 yılında ekonomik kriz Türkiye’de tsunami etkisi yapacaktır” dedi.

Bu krizin sadece siyasetten değil, işadamlarından ve sivil toplum örgütlerinden de kaynaklandığını belirten Göksel, “TÜSİAD’a baktığımızda, kaç aydır ekonomik kriz vardır demeyen bir kurum. Çünkü oradaki işadamları tefeci. Yurt dışından ucuz kurla kağıt alan bu işadamları devlete kağıt satarak paraları götürüyorlar. Sizler ise buradalarda ellerinizdeki malları yurt dışına satmak için çabalıyorsunuz. İsmini burada söylemek istemediğim ve her yere baktığınızda iki harfini gördüğünüz aile şirketi kurum, Türkiye’de kağıt üzerinde görünür hale gelmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı