REKLAMI GEÇ

Denizli’de siyaset dersi verecekler

Denizli’de siyaset dersi verecekler

Türk siyasetinin dev isimleri Denizli’ye siyaset dersi vermeye geliyor. Uluslararası Politika Akademisi UPA’nın 1. Siyaset Okulu etkinliği, Denizli Genç İşadamları Derneği sponsorluğunda EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek etkinlik boyunca Denizli, iktidar ve muhalefet partilerinden genel başkanlar, genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin yanı sıra eski bakanlar, politikacılar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’i de ağırlayacak

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2013 Cumartesi, 16:13

Denizli Genç İşadamları Derneği Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında çok önemli bir etkinliğe bir anlamda ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kısa adı UPA olan Uluslararası Politika Akademisi, UPA 1. Siyaset Okulu etkinliği, Denizil’de DEGİAD sponsorluğunda gerçekleştirilecek. 6-7-8 Mayıs 2013 tarihlerinde EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlik nedeniyle Denizli, 3 gün boyunca siyasetin önemli isimlerini ağırlayacak. Onlarca önemli siyasetçi Denizli’de siyaset dersi verecek.

İktidar ve muhalefet partilerinden önemli isimler
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Süheyl Batum, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Reşat Doğru, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci katılımcıların arasında.

Siyasetin tecrübeli isimleri de var
Siyaset Okulu için Denizli’ye gelecek isimlerin arasında SHP Eski Genel Başkanı, Dışişleri Eski Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın, DSP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski devlet bakanlarından Zeki Sezer de var. Siyaset sahnesinin tecrübeli isimleri arasında geçmişte CHP Genel Başkan Yardımcılığı da yapmış Onur Öğmen, ANAP Grup Başkanlığı yapmış TÜKÇEV Başkanı Beyhan Aslan gibi önemli isimler de bulunuyor.

Genel Başkanlar da geliyor
Siyaset Okulu nedeniyle Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker ve HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu da Denizli’ye gelecek.

Gazeteciler de yer alacak
UPA 1. Siyaset Okulu konukları arasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel başta olmak üzere gazeteciler de yer alacak.

Denizli ve komşu illerden üniversite öğrencilerine ders verecekler
Türk siyasetinin flaş isimleri, ağırlığını Pamukkale Üniversitesi ve komşu il üniversitelerin öğrencilerinin oluşturacağı kalabalık bir kitleye siyaset dersi verecek. UPA, bu etkinlikle Siyaset bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi alanlarında okuyan öğrenciler başta olmak üzere aktif politikaya meraklı gençlere ulaşmayı hedefliyor.

Çaputçu, “Bir yanlış kanıyı yıkıyoruz”
Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Sadık Emre Çaputçu, böylesi organizasyonların ancak büyükşehirlerde hayata geçirilebileceğine dair yanlış kanıyı yıkmak adına önemli bir etkinliğin altına imza atıldığını söyledi. “Denizli, imkanları dar ama siyasete meraklı üniversite öğrencileriyle, Anadolu insanıyla, Türkiye’nin geçmişten günümüze uzanan sorunlara politik ve akademik yaklaşımlar getirilecek bir etkinliğe ev sahipliği yapacak” diye konuşan Sadık Emre Çaputçu, siyaset okulunun orijininde üniversite öğrencileri olduğunu söyledi.

Kayıt için Üniversite’de stant açıldı
Siyaset Okulu’na katılmak isteyen Pamukkale Üniversitesi’nde PAÜ ve UPA üniversite sorumlusu öğrenciler bir stant açtı. 3 günlük okul eğitimlerine katılmak isteyen öğrenciler, bu stantlara başvurarak kayıt yaptıracak. 6-7-8 Mayıs’ta yapılacak Siyaset Okulu’nda dersler her sabah saat 10.00’da başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı