REKLAMI GEÇ

Ulusal basına göre HAYIR’IN NEDENİ İŞSİZLİK

Ulusal basına göre HAYIR’IN NEDENİ İŞSİZLİK

AKP’nin Ege Bölgesi’nde kalesi olarak nitelendirdiği Denizli’de referandumda büyük bir oranda ”Hayır” çıkması ulusal basınında gündeminde. Ulusal basındaki değerlendirmelere göre Denizli, işsizlikten dolayı ” Hayır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2010 Salı, 17:07

Referandumun ardından ulusal basının gözü Denizli’ye çevrildi. Referandumda önemli bir oranda Denizli’den ”Hayır” çıkması AKP’nin kalesi olarak bilenen Denizli’de adeta şaşkınlık yarattı. Denizli’de yaşanan bu durum ise ulusal basın tarafından şu şeklide gündeme taşındı.

MİLLİYET GAZETESİ (Denizli İşsiz Kaldık “Hayır”)
Evet” beklenen Denizli “hayır”, “hayır” beklenen Zonguldak “Evet” dedi. Bu iki kentten beklenenin tersi sonuç çıkmasının altında ‘işsizlik’ yatıyor. Denizli işsizliğe tepki olarak ‘Hayır’ derken, Zonguldak, hükümetin kentte işsizliğe çare bulmasıyla ‘Evet’ dedi. Denizlili işadamları tekstilde krizle birlikte 25 bin kişinin işini kaybetmesi ve fabrikaların art arda kapanmasının ‘hayır’ sonucunda etkili olduğunu ifade ediyor. Zonguldak cephesinde ise kentteki iş beklentisinin ‘evet’ sonucunda etkili olduğu belirtiliyor. Hükümetin referandum öncesi TTK’ya 3 bin işçi alması, 2 bin işçi sözü vermesi ve yeni yatırım imkânlarının önünü açmayı vaat etmesinin ‘evet’ sonucunun altına yatan sebepler olduğu bilgisi veriliyor. Bilindiği gibi Zonguldak’ta 2009 İl Genel?Meclisi seçimlerinde hayır cephesi yüzde 46.3 oy almış, evet cephesi ise yüzde 45.6 oranında kalmıştı. Denizli’de ise yerel seçimlerde Ak Parti yüzde 40 oranında oy almıştı.

HABERTÜRK (İşsizliğin Faturası)
Habertürk gazetesi ise Denizli’deki ‘Hayır’ sonucunu ekonomik krize bağladı ve ” İşsizliğin Faturası’ bağlığıyla Denizli’nin neden ‘Hayır’ dediğini duyurdu.

İNTERNET AJANS (KİM TEKME TOKAT YEDİ)
Bazı internet siteleri ise yaşanan durumu referandum çalışmaları sırasında yaşanan olaylara bağladı. Bunlardan biride İnternet Ajans oldu. İnternet Ajan haberinde şu cümlelere yer verdi. ”Bununla da yetinilmedi, baskı şiddete dönüştü. Denizli’de evinin karşısındaki “evet” afişini indirmeye çalışan emekli öğretmen, İstanbul Bahçelievler’de ve Ümraniye’de “hayır” bildirisi dağıtan CHP kadın kolları üyeleri ile Yeni Parti gençlik kolları üyeleri, sopalı saldırıya uğrayıp acımasızca dövüldü”

HABER EKSPRES: ‘Kaybeden gereğini yapsın’
Anayasa Referandumu’nda Ege cevabını verdi. Bölgenin 3 önemli ilinde iktidar partisinde ve iktidar partisi üyesi gibi çalışan devlet adamlarının alacağı tavır merakla bekleniyor.

YENİGÜN: ‘Tartışma bitti sıra ekonomide’
Egeli patronlar aylardır ülke gündeminden düşmeyen anayasa tartışmalarının halk oylaması ile noktalandığını, gündemin artık ekonomi olması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı