REKLAMI GEÇ

Vali’den ‘propaganda yaparken çevreyi kirletmeyelim’ uyarısı

Vali’den ‘propaganda yaparken çevreyi kirletmeyelim’ uyarısı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçim sürecinin güvenli bir şekilde devam etmesi için siyasi partilerin il başkanlarıyla bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2014 Pazartesi, 12:47

Seçim koordinasyonu toplantısı, Polisevi’nde Vali Demir başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Korkmaz ve siyasi partilerin il başkanları katıldı. 
Vali Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerin vatandaşın kendisi hakkında karar verecek iradeyi belirlediği mekanizma olduğunu belirterek, “Sandık ise demokrasinin dokunulmazı, adeta namusudur. Sandığın güvenliği bizlere ve sizlere emanettir” dedi.

Siyasi partilerin il başkanlarına “düzenlenecek toplantılar 2911 sayılı kanun hükümlerine göre yapılması gerekmektedir” uyarısında bulunan Demir, şöyle devam etti:
“İl başkanlarımız, gürültü kirliliğine yol açan açık ve kapalı yerlerde iletişim araçları ve hoparlörle yapılan propagandalarda, kamuya ait binalar ile duvarlarına afiş, pankart ve parti bayrakları asılmaması, buraların ilan ve reklam alanı olarak kullanılmaması hususunda gereken hassasiyeti göstermeli.”

20 Mart 2014 Perşembe gününe kadar olan propaganda süresinde denetim ve gözetim yetkisi nin mülki idare amirlerinde olduğunu anımsatan Demir, “Tüm siyasi partilerimizin yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde YSK karaları ve ilgili seçim kanunları doğrultusunda çalışmalarını yürüteceklerine, ilimizde sağlamış olan huzur ve güven ortamının korunmasında her konuda olduğu gibi örnek olacaklarına inancım tamdır” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı