REKLAMI GEÇ

Vali’ye, Zeybekci’yi şikayet ettiler

Vali’ye, Zeybekci’yi şikayet ettiler

Vali Yavuz Erkmen ile toplantı yapan, Denizli’deki siyasi partilerin il başkanlarından bazıları, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi, belediyenin imkanlarını parti adına kullandığını belirterek, Zeybekci’den şikayetçi oldular.

/ DENİZLİHABER / 10 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

29 Mart Yerel Seçimleri öncesi Denizli’de faaliyet gösteren siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, Vali Yavuz Erkmen ile Polis Evi’nde bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, tüm tarafların saygı kuralları çerçevesinde adil bir seçim geçirmesi temennisinde bulundu. Parti liderlerini, kendilerini küçük düşürecek hareketlerden kaçınmaları konusunda uyaran Vali Erkmen, propaganda faaliyetlerinin de halkı rahatsız etmeyecek boyutlarda olması gerektiğine dikkat çekti.

 < ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

YSK kararları hatırlatıldı

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararların siyasi parti temsilcilerine aktarıldığı ve temsilcilerin, istek ve şikayetlerini Vali Erkmen’e ilettiği toplantıda, seçimlere günler kala kent sokaklarında oluşturulan propaganda konvoyları tartışma konusu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, bu tip konvoyların tamamen yasaklanması isteminde bulunurken Adalet ve Kalkınma Partisi, Halkın Yükselişi Partisi ve Demokratik Toplum Partisi bu isteğe karşı çıktı.

Şikayet ettiler

Partilerin yerel liderlerinin söz aldığı toplantıda, hemen hemen tüm partilerin AKP’den yana şikayetçi olduğu gözlemlendi. Yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu açıklayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, Denizli Belediyesi’nin imkanlarını partisi adına kullandığını söyleyen parti liderleri, bu şikayetlerini Vali Yavuz Erkmen’e iletti.

Konvoy tartışması havada kaldı

CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak ve MHP İl Başkanı Feridun Ünal, yaptıkları konuşmalarda seçime günler kala düzenlenen propaganda konvoylarını eleştirerek, bu tür konvoyların yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Kent merkezinde konvoylar nedeniyle oluşan uzun kuyrukların, kent trafiğini ve vatandaşları olumsuz etkilediğini söyleyen Kavak ve Ünal’ın bu isteği, AKP, HYP ve DTP gibi partiler tarafından kabul görmedi. Partilerin genel başkanlarının gelmesi durumunda, konvoy düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen AKP, HYP ve DTP’nin il başkanları, konvoy saatlerinin trafiğin yoğun olmadığı saatlere denk getirilmesi isteminde bulundu. Ancak bu tartışma, sonuçlanmadı.

Okul bahçesindeki toplantı gündeme geldi

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin bir okulun bahçesinde düzenlediği seçim toplantısını gündeme getiren CHP ve MHP İl Başkanları Kavak ve Ünal, böyle bir durumun tekrarlanması halinde yargı yoluna gideceklerini söyledi. Bu iddia karşısında söz alan AKP İl Başkanı Bilal Uçar, toplantının seçim toplantısı olmadığını söylerken, Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise konunun araştırılması gerektiğinin ve konuyla ilgili Başkan Zeybekci ile görüşeceğinin altını çizdi.

Reklam tabelaları tartışması

Kavak ve Ünal’ın ardından söz alan İşçi Partisi ve Halkın Yükselişi Partileri’nin il başkanları Mustafa Güleç ve Murat Yatağanbaba, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, belediyenin imkanlarının AKP adına kullanıldığını iddia etti. Kent içindeki reklam tabelalarının AKP’nin dışında başka bir parti tarafından kullanılmamasına dikkat çeken İP Denizli İl Başkanı, reklam tabelalarının kullanım haklarının tüm partiler arasında eşit olarak dağıtılması gerektiğini söyledi. HYP İl Başkanı Yatağanbaba ise geçen seçimlerden bir örnek verdiği konuşmasında şunları söyledi: “22 Temmuz seçimlerinde Denizli Belediyesi’ne ait olan itfaiye araçları, AKP’nin afişlerinin yüksek yerlere asılması için kullanıldı. Ben de kendi partimin afişlerini asmak üzere Denizli Belediyesi’ne bu talebimi ilettiğimde olumsuz bir cevap aldım. Başkan Zeybekci, Denizli Belediyesi’nin araçlarını kendi partisine hizmet etmek için kullanıyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı