REKLAMI GEÇ

YÖK başkanı Erçelebi’ye randevu vermedi

YÖK başkanı Erçelebi’ye randevu vermedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, kendisinden bir buçuk aydır randevu isteyen, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’ye randevu vermedi. YÖK Başkanı’nın tutumunu eleştiren DSP’li Erçelebi, “Sayın YÖK Başkanının niye randevu vermediğini bilemiyorum, onu kendisine sormak lazım. Ama ben, biz DSP olarak her zaman üst düzey yöneticilerimize projelerimizle gideriz. Bizim angarya işimiz olmaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2008 Çarşamba, 00:00

Muhalefetin ve üniversitelerin yoğun eleştirilerine rağmen YÖK Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’la ilgili tartışılacak bir iddia ortaya atıldı. YÖK Başkanı Özcan’ın, kendisinden bir buçuk aydır randevu talep eden DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’ye randevu vermediği ileri sürüldü. DSP’li Erçelebi, ANKA’nın sorusu üzerine, olayı doğrularken, Özcan’dan ısrarla randevu istemesine karşın bir buçuk aydır görüşemediğini söyledi.

Erçelebi, “Tam bir buçuk aydır YÖK Başkanı’ndan randevu talep ediyorum. Bir buçuk aydır randevu alamadım. En sonunda vazgeçtim. Meclis kürsüsünden bu randevu talebim olacak. Meclis açılınca bu talebi yapacağım” diye konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan’ın tutumunu eleştiren DSP’li Erçelebi, şunları söyledi: “Eğer YÖK Başkanı randevu verseydi lisansüstü eğitim alan gençlerin sorunlarını konuşacaktım. Ben teklifimi yineliyorum. Sizin aracılığınızla YÖK Başkanı’ndan tekrar randevu talep ediyorum. Bu randevu Meclis açılıncaya kadar gelmezse anlatacaklarımı Meclis kürsüsünden dile getireceğim.

YÖK Başkanının niye randevu vermediğini bilemiyorum, onu kendisine sormak lazım. Ama ben biz DSP olarak her zaman üst düzey yöneticilerimize projelerimizle gideriz. Bizim angarya işimiz olmaz. Çünkü bizim sevdamız ülke sevdasıdır. Eski bir akademisyen olarak ona lisansüstü eğitimdeki aksamaların somut örneklerini ve çözüm önerilerimi sunacaktım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı