REKLAMI GEÇ

YSK’da ret oyu kullanan üyelerden biri Denizlili

YSK’da ret oyu kullanan üyelerden biri Denizlili

Türkiye, Yüksek Seçim Kurlu’nun İstanbul seçimlerini iptal etmesi ve yenileme kararı almasını konuşuyor. YSK’da 4’e karşı 7 oyla alınan kararın ardından YSK üyeleri en çok tartışılan isimler oldu. Seçimlerin iptal edilmemesi gerektiği yönünde görüş bildiren YSK üyelerinden Yunus Aykın’ın Denizlili olduğu ortaya çıktı. Aykın, Tavas Garipköylü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2019 Çarşamba, 19:38

Yüksek Seçim Kurulu, çok tartışılan ve yıllarca tartışılacak bir karara imza attı, 31 Mart’ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti. 23 Haziran’da yenileme kararı alan YSK’nın 11 üyesinden 7’si seçimlerin iptali yönünde oy kullanırken, YSK Başkanı’nın da aralarında bulunduğu 4 üye ret oyu verdi.

RET OYU VERENLERDEN BİRİ DENİZLİLİ
YSK’nın kararı sonrası YSK kararında evet ve ret oyu veren YSK üyelerinin isimleri Twitter’da sosyal medyada tek tek paylaşıldı.

YSK Başkanı Sadi Güven ile üyeler Kürşat Hamurcu, Cengiz Topaktaş ve Yunus Aykın, seçimlerin iptal edilmemesi yönünde görüş bildirdi ve iptal başvurusuna ret oyu verdi.

Ancak, YSK’nın 7 üyesi; Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası ve Refik Eğri, AK Parti’nin itirazını kabul etti ve seçimlerin iptali yönünde oy kullandı.

YSK, 4’e karşı 7 oyla seçimlerin iptali ve yenilenmesi kararını verdi.

YUNUS AYKIN KİMDİR
Seçimlerin iptal edilmemesi gerektiği yönünde görüş bildiren ve bu doğrultuda oy kullanan YSK üyesi Yunus Aykın, tanıdık bir isim ve Denizlili. Aykın, Tavas Garipköy’de 1964 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Garipköy’de okudu. Ortaöğrenimini Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nde tamamlayan Aykın, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleğine 1990 yılında Danıştay’da başlayan ve burada tetkik hakimi olarak görev yapan Aykın, 2014 yılında Danıştay Üyeliğine seçildi. Kısa bir süre Başbakanlık Müşaviri olarak da görev yapan Yunus Aykın, 25 Temmuz’da yapılan HSYK Genel Kurulu’nda Danıştay Üyeliğine yeniden, 2 Eylül’de yapılan Danıştay Genel Kurulu’nda da YSK Üyeliğine seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı