REKLAMI GEÇ

YSK’dan 3 adayı rahatlatan karar

YSK’dan 3 adayı rahatlatan karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), “bir partiden aday adayı olan ve merkez yoklamasına katılanlar, başka bir partiden aday olamaz” iddialarına son noktayı koydu. YSK aldığı karar, AK Parti’den aday adayı olan, ancak genel merkez tarafından aday gösterilmeyen Mustafa Fahri Şevik, Hasan Gündüz ve Hüdai Pulaş’a başka partilerden adaylık yolunu açtı.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2014 Çarşamba, 15:17

ŞENGÜL BOZ
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz ve Beyağaç İl Genel Meclis Üyesi Hüdai Pulaş, AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmuş, ancak parti genel merkezinden vize alamamışlardı. Bunun üzerine AK Parti’den istifa eden ŞevikDP’ye, Pulaş MHP’ye geçerek belediye başkan adayı olmuş, Gündüz ise DP’den ya da bağımsız aday olmak için çalışmalara başlamıştı.

Şevik, Gündüz ve Pulaş’ın başka partilerden adaylığının gündeme gelmesi üzerine, “genel merkez yoklamasına katıldılar, aday olamazlar” söylentileri yayıldı. İddialara son nokta YSK’nın 4 Şubat 2014 tarih ve 28903 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 227 sayılı kararıyla konuldu.

AK Parti, MHP, CHP, SP ve BDP temsilcilerinin müşterek imzasıyla gönderilen “merkez yoklaması usulü ile aday adayı olan kişilerin, aday gösterilmedikleri siyasi partinin dışında başka bir siyasi partiden aday gösterilmelerinin koşullarının alınacak bir ilke kararı ile belirlenmesini” isteyen dilekçe, YSK tarafından görüşülerek karara bağlandı.

Kararda,“Bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılan aday adayının, o partiye ait aday listesinin il/ilçe seçim kurullarına verilmesinden önce aday adaylığından ayrıldığı takdirde, partisinden vaki aday adaylığından vazgeçmiş sayılacağından, başka bir siyasi partiden merkez yoklamasına katılabileceği gibi, partisinden istifa etmesi koşuluyla bağımsız aday da olabileceği” belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı