REKLAMI GEÇ

“YÜREĞİLLİ OLMAKLA GURUR DUYUYORUM”

“YÜREĞİLLİ OLMAKLA GURUR DUYUYORUM”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, ilk kez Denizlihaber’e konuştu. Serinhisar’a bağlı Yüreğil Köyü’nden olduğunu belirten Erbil, “Yüreğilli olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü Yüreğil, Oğuzlar’ın 24 ana boyundan bir tanesidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:31

Denizlili bir isim daha Türkiye’nin en önemli makamlarından biri oldu. İlk kez Denizlihaber’in duyurduğu Denizlili Başsavcı Hasan Erbil, Çankaya’nın kararının ardından ilk açıklamasını da Denizlihaber’e yaptı. Henüz görevi ile ilgili hiçbir açıklama yapmayacağının önemle altını çizen Erbil’in ilk değerlendirmeleri Denizlili kimliğine ilişkin oldu.

MEMLEKETİNE AŞIK!
Denizlihaber’e kendisi ve ailesi hakkında bilgiler veren Erbil, memleketinden bahsederken dikkat çeken bir yorumda da bulundu. “Ben Serinhisar’ın Yüreğil Köyü’ndenim. Yüreğilli olmaktan da gurur duyuyorum” diyen Erbil, “Çünkü Yüreğil, Oğuzlar’ın 24 ana boyundan bir tanesidir. Bunu herkes bilmez” diye konuştu.

LİSEYİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ
Orman Depo Memuru olan Halil ve Hatice Erbil’in oğlu olan Başsavcı Erbil, 1952’deAcıpayam’da doğdu. İlkokulu Acıpayam Cumhuriyet İlkokulu’nda okudu. Orta ve lise öğrenimini de Acıpayam’da tamamlayan Başsavcı Erbil, liseden 1969’da okul birincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl Ankara Hukuk Fakültesi’ni kazanan Erbil, 1973’te mezun oldu.

İLK GÖREV YERİ PASOF
Hakimlik stajını 1975’te Denizli’de yaptı. İlk görevine 22 Mart 1976’da Ardahan Pasof’da savcı yardımcısı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Eskişehir-Sarıcakaya’da savcı yardımcılığı, Muğla-Köyceğiz’de Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

2001’DE YARGITAY 2004’TE YSK ÜYESİ OLDU
8 Mayıs 2001’de Yargıtay üyeliğine seçildi. 2004’teki Yargıtay Genel Kurulu’nda Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2010 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Erbil, Yargıtay Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Yargıtay Başsavcılığı seçiminde 283 oy alarak köşke ilk sırada gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yargıtay Başsavcılığı görevine getirilen Erbil, 21 Mayıs 2011’de görevine başlayacak. Huriye Hanımla evli olan Başsavcı Hasan Erbil’in iki oğlu da Denizli’de yaşıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı