REKLAMI GEÇ

“Zeybekci, hedef şaşırtıyor”

“Zeybekci, hedef şaşırtıyor”

Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek Forum Çamlık’ın bulunduğu alan ile ilgili dönemin belediye yönetimini hata yapmakla suçlayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye Eski Başkan Ali Marım yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi. Marım, “Tüm bunlar hedef şaşırtmaktan başka bir şey değildir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2008 Cuma, 00:00

Denizli gündemini uzun süredir meşgul eden Forum Çamlık ile ilgili tartışmalara eski Başkan Ali Marım da dahil oldu. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, 1998 yılında Denizli Belediyesi’nin yaptığı bir hatanın bedelinin şimdi ödendiğini söylemesi üzerine, dönemin belediye başkanı Ali Marım bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamasında, “Onurla ve gururla 10 yıl yaptığım belediye başkanlığı dönemine yönelik suçlamaları reddediyorum” diyen Marım, “Yaptığınız hukuka aykırı satış ve diğer işlemlerin kusurunu 1998 yılına atarak sorumluluktan kaçmayın. Biz yaptığımız işin arkasında duruyoruz. Siz de durun” dedi.

Marım, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, yaptığı basın toplantısında Forum Çamlık alanını kurtarma planı olarak nitelenebilecek plan değişikliklerini, mecburen yaptıklarını, mecburiyetin de 1998 yılında Denizli Belediyesi’nin yaptığı bir hatadan kaynaklandığını ve bu hatanın ihmal sonucu olduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Marım, “Onurla ve gururla 10 yıl yaptığım belediye başkanlığı dönemine yönelik suçlamaları reddediyorum.Sayın başkan ve arkadaşlarının bu yerle ilgili yaptıkları işleri, 1998 yılında yapılan bir hatanın veya ihmalin düzeltilmesi olarak kamuoyuna sunmalarını üzüntüyle karşılıyorum. 1989-1999 arasındaki 10 yıllık döneme ilişkin olarak hata ve ihmal suçlamaları da dahil veremeyecek hesabım yoktur. Belediyenin tüm işleri geçen zamanda defalarca denetlendi. Son beş yıldır da Sayın Zeybekçi başkanımız. Tüm belediye arşivi ve personeli emrindedir. Yaptığımız bir hata veya ihmal varsa hesabını sorabilir. Sormalıdır da. Tüm bunlar hedef şaşırtmaktan başka bir şey değildir” dedi.

Kendi dönemlerinde Forum Çamlık’ın bulunduğu alanın Denizli Belediyesi adına tapuya tescilini yaptırdıklarını belirten Marım, “Yaptığmız iş 1998 yılında yürürlükteki hukuk kurallarına uygundur. Zaten uygun olduğu için de Tapu Müdürlüğü bu işlemi yerine getirmiştir. Biz halkın malını, halk adına tapuladık. Ne ticari alan yaptık ne de sattık” dedi.

           

Yazılı açıklamasında mevcut belediye yönetimini, planda belediye hizmet alanı ve kültür parkı alanı olarak gözüken yeri, ticaret alanına çevirmekle suçlayan Marım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevrede yapılaşma oranı yüzde 40 iken buraya yüzde 160 inşaat alanı verdiniz.

Buranın arsasını metrekaresi 225 YTL’den satışa çakırdınız ve bu miktara göre sattınız. Aynı anda bu bölgenin emlak vergilerini belirlerken metrekaresine bin YTL değer biçtiniz. Belediye sadece arsa bedelinden metrekaresi 775 YTL’den 19 milyon YTL zarar etti. Yeri satın alan ve yabancılara ait şirketin kuruluşu ile bu yeri satın alıp inşaata başlaması iki ayda gerçekleşti. Ne kadar organize ve hızlı bir çalışma yapıldığı ortada. Satış kararını o kadar hızla uyguladınız ki Migros’un tahliyesiyle Denizli Belediyesine ait olan mağaza demirbaşlarını unuttunuz. Denizli belediyesine ait olan Migros mağazasının demirbaşları (klimaları, tesisatları, ekipmanları) şimdi nerede? Kendi raporlarınıza göre ticari maksadı olmayan ve gençlik kültür merkezi ve park olarak kaba inşaatı bitmiş olarak aldığınız yapıyı tamamlamak için 10 milyon 816 bin 590 YTL para gerekliymiş. Denizli Belediyesi son beş yılda 100 milyonu aşan miktarda boca girdi. Denizli halkına armağan edilecek bu proje için (bir köprülü kavşak parası kadar bile olmayan) 10 milyon YTL parayı çok gördünüz. Forum Çamlık’ı -belki de yaptığınız hukuka aykırı işlemleri- kurtarmak için Denizli Belediyesi’ne ait tapulu mülkleri (Açık hava tiyatrosu, Nikah Sarayı, Futbol sahası ve çevrelerindeki yeşil alanları) feda ettiniz. Mahkeme sadece 1998 yılındaki tapulama işlemini iptal etmiş, siz de bunu düzeltmiş gibi konuşuyorsunuz. Mahkemenin 3 tane daha kararı var. Mahkeme bu kararlarla, satış kararını, bu kararın uygulanmasını ve verdiğiniz inşaat ruhsatını iptal etti. Bu kararların gereği yerine getirilmeyecek mi? İnşaat ruhsatı iptal edilen mevcut yapı, kaçak duruma düşmedi mi? Yaptığınız hukuka aykırı satış ve diğer işlemlerin kusurunu, 1998 yılına atarak sorumluluktan kaçmayın. Biz yaptığımız işin arkasında duruyoruz. Siz de durun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı