REKLAMI GEÇ

Zeybekci kalıyor mu gidiyor mu?

Zeybekci kalıyor mu gidiyor mu?

Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninin ardından gözler bir kez daha Çankaya Köşkü’ne çevrildi. Bunun nedeni ise yeni kabinenin onaya sunulacak olması.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 10:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’den görevi devralmasının ardından yeni hükümetin kurulması için düğmeye bastı. Dün aşam AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul eden Erdoğan, 62. Hükümeti kurma görevini verdi.

Bakanlar Kurulu’na alacağı isimler büyük ölçüde belli olan ve son rötuşları yapan Davutoğlu’nun, saat 11.30 sıralarında Çankaya Köşkü’ne çıkarak, kabine listesini Erdoğan’ın onayına sunması bekleniyor. Kulislere göre, büyük bir sürpriz yaşanmazsa ekonomi yönetimindeki bakanlarda bir değişiklik olmayacak.

ZEYBEKCİ’NİN DURUMU
Üç dönem kuralı ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimin de dikkate alanırak oluşması beklenen kabinede kalacak isimler arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ismi öne çıkıyor. Ancak, Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un kabineye girmesinin ise, ekonomi yönetiminde yeni bir dönemin işaretçisi olabileceği belirtiliyor.

YENİ İSİMLER
Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Binali Yıldırım, kabineye yeni girecek isimler olarak gösteriliyor. Bu arada, kabine içinde bazı bakanların yerlerinin değiştirilebileceğinden de söz ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı