REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ, KÖŞK’TE

ZEYBEKCİ, KÖŞK’TE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Denizli Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekci ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2010 Salı, 17:44

Kabulde Başkan Zeybekci, birliğin faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Birliğin 14 ülkeden 1100 üyesinin olduğunu ve ilk olarak İstanbul’daki belediyelerle başlandığını belirten Zeybekci, devlet başkanları arasındaki güzel ilişkilerin halka da yansıması amacıyla hareket ettiklerini belirtti.

21 Şubat’ta Azerbaycan’da kültür, sanat ve kadının siyasetteki rolü ile ilgili bir toplantı yapacaklarını belirten Zeybekci, Azerbaycan’ın her il ve ilçesine “Türkiye’den kardeş şehir” çalışmaları olduğunu, bunun Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev tarafından da desteklendiğini söyledi.

Suriye ile de bir çalışma planlandığı ifade eden Zeybekci, bu ülkenin yerel yöneticilerinin, birliğin İstanbul’daki merkezinde ağırlanarak eğitim çalışmaları yapılacağını, kardeş şehir ve kardeşlik günleri uygulamalarının hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

Başkan Zeybekci ayrıca, 24–26 Mayıs’ta Nursultan Nazarbayev’in himayesinde, Kazakistan’da Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı düzenleneceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, hükümetler arasındaki iyi ilişkilerin halklara yayılmasında yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü belirterek, bu konuda Türkçe konuşan devletler arasında kurulan Türk Konseyi’nden de yararlanılabileceğini belirtti.

Şehircilikteki deneyimlerin paylaşılmasının da bu yöntemle olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, kardeş şehirlerin sayısının artmasıyla sahiplenmenin de artacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca bu tip faaliyetlerin Balkanlara da yayılması gerektiğinin üzerinde durdu.

Kabulde heyette yer alan, Azerbaycan Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Belediyelerle İş Merkezi Başkanı Methi Selimzadeh de Cumhurbaşkanı Gül’e Türk Cumhuriyetleri’ne ve Türk dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Gül’ün Azerbaycan’a verdiği destek sebebiyle her zaman takdirle anılacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı